IT & C

#eyefinity #hd #sapphire #placa grafica #gpu

S-au lansat Sapphire HD 5870 si HD 5850

Sapphire Technology anunta cea mai rapida solutie GPU fabricata si prima placa video care poate reda caracteristicile grafice disponibile pe Microsoft DirectX 11.

Noile modele sunt capabile sa ofera o claritate video mult mai buna, plus viteza si efecte grafice chiar si pe mai multe monitoare.

Sapphire HD 5870

Sapphire HD 5870 are la baza o noua arhitectura grafica de la divizia ATI a AMD, a doua generatie de GPU care este construita cu tehnologia de 40nm. Aceasta este prima serie de solutii grafice ce sunt compatibile cu DirectX 11 care va aparea in viitorul apropiat, urmand sa fie introdus impreuna cu Windows 7 si compatibil cu Windows Vista.

Cu o noua interfata de memorie de 150GB/s, compatibila cu a cincea generatie de GDDR5 si cu o noua arhitectura avand un total de 1600 de procesoare de flux si 50 de unitati de textur, HD 5870, are puterea de computare de doua ori mai mare decat cea a generatiei anterioare.

Modelul va raspunde foarte repede la comenzile jocurilor si aplicatiilor deja existentelor DirectX10.1, DirectX10 si DirectX 9.0, dar va excela in colaborare cu software-urile ce urmeaza a fi lansate care vor folosi DirectX11, caz in care va reda noi niveluri ale detaliului, transparenta si ale efectelor luminoase.

Toate acestea se obtin cu un modest consum de energie de mai putin de 190W si folosind Dynamic Power Management (managementul dinamic al energiei), placa video are un mod inactiv in care consuma numai 27W.

Sapphire HD 5850

In acela?i timp, Sapphire va introduce Sapphire HD 5850, cu o configuratie usor redusa avand 1440 de procesoare de flux si 72 de unitati de textura oferind utilizatorilor accesul la aceeasi tehnologie de ultima generatiesi compatibilitate completa cu DirecX11, la un pret accesibil.

In seria Sapphire HD 5800, UVD-ul a fost imbunatatit pentru a putea decoda simultan doua fluxuri video 1080p HD si pentru a reda video HD la calitate inalta cu modul Windows Aero activat. Posibilitatile HDMI au fost de asemenea imbunatatite la HDMI 1.3a cu Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio. Totodata, seria Sapphire HD 5800 este compatibila cu modul multi-monitor cunoscut ca Eyefinity .

Acesta permite unei singure unitati grafice sa afiseze o multitudine de imagini pe mai multe monitoare. Un GPU standard poate sustine pana la trei monitoare cu o rezolutie de maxim 7680 x 1600. Editii speciale sustin pana la sase monitoare pe o singura placa grafica.

Disponibilitate

Editiile standard Sapphire HD 5870 si HD 5850 se vor comercializa incepand cu 23 septembrie 2009. Editiile HD 5870 full retail vor include cupoane pentru Dirt2 , versiune pentru PC a acestui joc pentru condus care suporta in intregime DirectX 11.

Totodata, gamerii vor avea la dispozitie si jocul Battlestations Pacific. Mai mult, Sapphire planuieste sa prezinte editiile speciale cu solutii de racire imbunatatite si configuratii de memorie diferite in saptamanile ce urmeaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele