IT & C

#microsoft #internet explorer 9 #platforma #preview

S-a lansat un preview al platformei Internet Explorer 9

Standardele si inovatiile au fost in centrul atentiei la MIX10, pe masura ce Microsoft a facut o serie de anunturi care subliniaza angajamentul companiei fata de interoperabilitate si performanta pe Internet.

Dean Hachamovitch, General Manager Internet Explorer la Microsoft, a dezvaluit internet explorer 9 Platform Preview , cu suport extins pentru HTML5, grafica si text accelerate prin hardware si un nou motor JavaScript .

Anunt oficial la MIX10


Microsoft a anuntat de asemenea ca va contribui la dezvoltarea de noi functii si imbunatatiri in jQuery JavaScript Library si a comunicat lansarea de noi kit-uri software pentru dezvoltatori (SDK-uri) Open Data Protocol (OData) care faciliteaza accesul acestora la date din cloud pentru a crea aplicatii web cross-platform complete.

Microsoft
a prezentat o serie de specificatii tehnice printre care suport pentru CSS3, Scalable Vector Graphics (SVG), analiza XHTML si tag-uri video si audio folosind codec-uri standard (H.264/MPEG4 si MP3/AAC). Pe langa acestea, Microsoft a demonstrat un nou motor JavaScript care foloseste multiplele centre ale chip-urilor moderne pentru a gestiona mai eficient resursele computerelor si pentru a imbunatati performanta web. Alaturand interoperabilitatea unui nou motor JavaScript si tehnologiei Direct 2D, Internet Explorer 9 permite dezvoltatorilor web sa ofere utilizatorilor experiente complete.

Evaluare

De astazi, dezvoltatorii vor putea urmari progresul Microsoft si isi pot spune parerea cu privire la Internet Explorer 9 Platform Preview prin evaluarea la fiecare opt saptamani a noilor coduri generate pana in momentul lansarii versiunii beta. Dezvoltatorii pot descarca Internet Explorer 9 Platform Preview de la o adresa web dedicata.

Microsoft va lucra de asemenea la imbunatatirea interoperabilitatii dintre ASP.NET si jQuery JavaScript Library, imbunatatind ASP.NET astfel incat dezvoltatorii .NET vor putea incorpora mai usor functii jQuery. In plus, Microsoft va promova activ si va distribui versiuni ale jQuery JavaScript Library in pachete cu produse cum ar fi Microsoft Visual Studio 2010 si ASP.NET MVC 2. Ca un prim pas, Microsoft va contribui cu un generator de sabloane la jQuery JavaScript Library Team pentru a simplifica aplicatiile web.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele