IT & C

S-a lansat Opera 9 beta

Opera a lansat prima versiune beta publica a urmatoarei versiuni a browserului sau. opera 9 beta aduce printre noutati, widget-uri, mici aplicatii AJAX (Asynchronous JavaScript And XML) care ofera functionalitati specifice precum avertizarea la postarea de stiri noi sau conversii valutare.

Opera 9 beta aduce de asemenea functii imbunatatite de blocare a continutului si a paginilor pop-up, ca si preview-uri thumbnail ale paginilor web.

Un motor de cautare BitTorrent este de asemenea disponibil in interfata de utilizator a browserului, Opera spunand ca acesta va permite descarcarea mai rapida si mai eficienta a fisierelor de mari dimensiuni. Odata ce un fisier este selectat pentru download, functia Transfer Manager a Opera se va ocupa de descarcarea acestuia.

Opera a introdus pentru prima data suportul pentru protocolul peer-to-peer BitTorrent in iulie 2005, odata cu lansarea versiunii Opera 8.02.

Opera 9 beta este oferit gratuit si poate fi descarcat aici.

Opera avertizeaza insa ca aplicatia este in faza de testare beta, asa ca ar putea contine bug-uri. Utilizatorii sunt sfatuiti sa foloseasca aceasta versiune doar pe computere cu sisteme de back-up adecvate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele