IT & C

#informatii #ibm #cip # creier uman # cip care imita creierul uman

S-a inventat cipul care imita creierul uman

Compania americana IBM a dezvoltat doua cipuri care pot sa invete si sa acumuleze informatii asa cum face si creierul uman, scrie capital.ro.

La fabricarea lor s-a utilizat tehnologia 45 nm SOI-CMOS. Cipurile contin 256 de neuroni. Unul dintre cipuri are 262.144 sinapse programabil, iar celalalt are 65.536.

Testele celor de la IBM s-au dovedit a fi un succces. Cipurile s-au comportat excelent in urma testelor de memorie asociativa si clasificare , dar si in timpul rularii aplicatiilor de navigare si de recunoastere a formelor.

Obiectivul principal al celor de la IMB este ca cipul sa aiba miliarde de neuroni si triliarde sinapse, iar consumul sau de energie sa nu depaseasca un kilowat.

"Aceste cipuri reprezinta un pas important in evolutia computerelor, de la calculatoare, la sisteme care pot invata singureā€, a declarat Dharmendra Modha, seful acestui proiect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele