IT & C

S-a descoperit "sediul" gandirii

O echipa internationala de cercetatori a descoperit regiunea din creier responsabila cu gandirea si perceptia, dupa ce realizase in premiera o scanare precisa a cortexului cerebral.

Studiul a pornit de la identificarea a milioane de conexiuni intre neuronii din zona cortexului, care i-au condus pe cercetatori spre un centru extrem de abundent in astfel de legaturi, dupa cum relateaza „The Telegraph“.

Acest centru s-ar putea afla la carma activitatii ambelor emisfere ale creierului, gasirea lui reprezentand un pas major spre descifrarea mecanismelor celui mai misterios si complex organ cunoscut. Pana acolo, cercetarea isi va dovedi utilitatea in interpretarea mai exacta a scanarilor creierului.

Cu toate ca au reusit sa puna degetul pe sediul gandirii si al perceptiei, oamenii de stiinta ezita deocamdata sa localizeze in aceeasi zona si constiinta , deoarece neurocercetatorii inca nu reusesc sa dea o definitie exacta a ei.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele