IT & C

Romtelecom intra pe piata televiziunii digitale

Operatorul de telefonie fixa Romtelecom va lansa miercuri, 29 noiembrie, cel mai nou serviciu al companiei, televiziunea digitala, conducerea companiei Romtelecom anuntand intentia de a furniza televiziune prin satelit , inca din vara acestui an. Potrivit datelor funizate de Romtelecom, avantajul solutiei prin satelit aleasa de operator este reprezentat de disponibilitatea imediata la nivel national, fara sa necesite cablarea cladirilor ca la retele CATV. Conform rapoartelor oficiale, din cei 3,7 milioane abonati de CATV existenti in Romania, circa 2,4 milioane sunt detinuti de UPC si RCS/RDS, iar intrarea unui alt competitor de talia celor doi pe piata ar putea crea o competitie reala pe piata. Satelitul este platforma de televiziune digitala dominanta in Europa de Vest, cu 25 milioane de gospodarii la sfarsitul lui 2004, conform cifrelor publicate de Strategy Analytics pe baza unui sondaj in randul a 70 de operatori de televiziune digitala din 16 tari. Dominatia satelitului va fi intarita de aparitia noilor servicii HDTV (High Definition TV). Pe piata locala a televiziunii prin satelit (DTH - Direct To Home) activeaza companiile RCS&RDS, cu serviciul DigiTV (lansat in decembrie 2004), Digital Cable System (serviciul Max TV, disponibil din iunie 2005), DTH Television Group (serviciul Boom TV, lansat aprilie 2006) si Focus Sat Romania, care a intrat pe acest segment de piata in noiembrie 2004. Ulterior, Focus Sat Romania a fost achizitionata de operatorul de cablu TV UPC Romania, in iunie 2005. Operatorul de telecomunicatii Romtelecom a investit in ultimii trei ani peste 300 milioane euro, la nivel national, intr-o infrastructura noua pentru reteaua de acces si de transport, dar si pentru introducerea noilor tehnologii. In viitorul apropiat, Romtelecom se va concentra tot mai mult pe furnizarea de continut, iar brandul companiei va insemna din ce in ce mai mult un brand de multi-servicii si chiar de multi-tehnologii.
Cititi astazi in Bloombiz:
WiMax, tehnologia pentru internet de mare viteza, va fi lansata in Romania

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a organizat, marti, o dezbatere publica pe marginea studiului privind elaborarea strategiei pentru acordarea licentelor WiMax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele