IT & C

RomTelecom amana investitiile in dezvoltarea retelei

RomTelecom nu este inca dispusa sa investeasca in dezvoltarea retelei Next Generation Network (NGN). Practic, RomTelecom nu va incepe sa faca investitii pana nu va exista un cadru de reglementare care sa permita companiei recuperarea fondurilor, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al operatorului de telefonie fixa, James Hubley. "In Consiliul de Administratie al RomTelecom s-a discutat subiectul NGN si s-a reconfirmat faptul ca deocamdata nu se va face investitia in aceasta retea", a precizat Hubley.

Hotararea RomTelecom de a nu mai face investitii in perioada urmatoare vine ca urmare a deciziei reducerii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii ( ANRC ) a tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi, in doua etape, la 1 ianuarie 2006 si la 1 ianuarie 2007.

Conform deciziei ANRC, la sfarsitul perioadei de tranzitie, tarifele de interconectare trebuiau sa fie mai mici decat cele actuale in medie cu 16% pentru interconectarea la nivel local, cu 51,5% pentru interconectarea la nivel regional si cu 55,8% pentru interconectarea la nivel national. Cea mai mare reducere s-a aplicat tarifului de interconectare la nivel national in afara orelor de varf: 69,8%, iar cea mai mica - tarifului de interconectare la nivel local in orele de varf, de 11,3%. RomTelecom, care a cerut instantei anularea deciziei, sustine ca aceasta obligatie reprezinta o incalcare atat a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cat si a prevederilor legale din Romania. Ca raspuns la aceasta atitudine a Romtelecom, presedintele ANRC, Dan , a afirmat ca scaderea tarifelor de interconectare nu poate afecta investitiile RomTelecom. "Tarifele de interconectare practicate de RomTelecom sunt in prezent cele mai mari din Europa si, daca operatorul nu vrea sa renunte la ele, este pentru a tine competitia la distanta. ANRC a impus tarife de interconectare orientate pe costuri, pemitand operatorului acoperirea cheltuielilor, precum si o marja de profitabilitate de 15,24%, printre cele mai mari de pe continent, mai mare decat in Danemarca, Franta, Irlanda, Italia, Spania, Suedia si chiar Polonia", a precizat Dan Georgescu . (C. Botezatu)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului