IT & C

Romtelecom a dat in judecata Autoritatea de Reglementare in Comunicatii

Romtelecom a luat decizia de a contesta in instanta decizia Autoritatii de Reglementare in Comunicatii ( ) din 27 octombrie a.c., prin care principalului operator de telefonie fixa i se impune reducerea tarifele in doua etape. "Decizia ANRC stabileste tarife de interconectare, pe care compania este obligata sa le factureze celorlalti operatori sub nivelul costurilor Romtelecom", se arata intr-un comunicat remis ieri de catre companie. "Decizia incorecta a ANRC are un impact negativ semnificativ asupra activitatii Romtelecom. Aceasta decizie ar putea determina o rebalansare suplimentara a tarifelor pentru a acoperi pierderile suferite din cauza sprijinului care se ofera celorlalti operatori si ar putea intarzia investitiile de modernizare a retelei, care erau atat de necesare, intrucat nu ne mai putem astepta la o rata rezonabila de recuperare a investitiei", se arata in pozitia oficiala a companiei. In plus, Romtelecom considera ca fundamentarea pe costuri a tarifelor de interconectare, masura propusa de ANRC, reprezinta o incalcare atat a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cat si a prevederilor legale din Romania.

In replica, ANRC a decis ieri ca isi va sustine in instanta pozitia, precizand ca nemultumirea Romtelecom provine tocmai din faptul ca decizia Autoritatii permite dezvoltarea concurentei sub presiunea careia Romtelecom ar putea fi obligata sa accelereze programul de eficientizare a companiei. Potrivit reprezentantilor ANRC, reducerea tarifelor de interconectare conduce la ieftinirea apelurilor, cresterea traficului si a numarului de abonati la serviciile de telefonie. Aceleasi masuri de fundamentare pe costuri vor fi adoptate si in cazul operatorilor de telefonie mobila, identificati ca avand putere semnificativa pe piata. De altfel, principalii operatori de telefonie mobila, Orange si Connex, au ales deja sa isi apere interesele tot in instanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele