IT & C

Romanul care a creat o varianta a MSBlast a fost arestat

In urma cu doua zile Laboratorul Antivirus SOFTWIN a detectat raspandirea unei noi forme a virusului MsBlast care specula o bresa in securitatea sistemului de securitate a sistemului de operare Windows.

Noua forma este "adaptata" de un tanar din Iasi pentru a raspandi totodata mesaje injurioase la adresa profesorilor si Facultatii de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice Gh. Asachi din Iasi. Tanarul, pe numele sau Ciobanu Dan-Dumitru, a fost arestat in urma cu cateva ore ca urmare a sesizarilor specialistilor BitDefenderT companiei SOFTWIN.
Echipa BitDefenderT a analizat virusul si a instiintat autoritatile inca din dimineata acestei zile (miercuri, 3 septembrie) cu privire la persoana care este prezumptivul autor al virusului "modificat" si unde poate fi el gasit.

Fortele de Politie au descins la locuinta suspectului unde l-au retinut intai pe fratele suspectului apoi l-au arestat pe tanarul de 25 ani chiar de la locul de munca. Atat calculatorul de acasa cat si cel de la serviciu au fost retinute si sigilate pentru investigatii.
Initiativa SOFTWIN de a sesiza autoritatile cu privire la gestul tanarului roman vine ca o actiune fireasca a politicii companiei de a combate amenintarile informatice prin orice mijloace, atat tehnice cat si de natura sociala.
Sfatul specialistior catre toti utilizatorii de calculatoare care vor sa se protejeze impotriva amenintarilor informatice este sa foloseasca un antivirus recunoscut international, licentiat si care se poate actualiza singur cat mai des. BitDefenderT este un exemplu elocvent, cu atat mai mult cu cat acest program protejeaza automat chiar si utilizatorii care nu au instalat inca ultimele "patch-uri" de securitate oferite de Windows pentru remedierea breselor de securitate.

Informatii despre Ciobanu Dan-Dumitru se pot gasi pe site-ul personal al acestuia la adresa: www.enbiei.8m.com .
Actiunea de retinere a tanarului Ciobanu Dan-Dumitru a fost desfasurata de Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Iasi. El risca acum o pedeapsa intre 3 si 15 ani, conform Legii 161 din 19/04/2003, Art. 45: "Fapta de a perturba grav, fara drept, functionarea unui sistem informatic , prin introducerea, transmiterea, modificarea, stergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restrictionarea accesului la aceste date constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani."

Prima declaratie "la cald" a unei oficialitati implicate in actiune o gasiti mai jos:
"Am fost incantati de detaliile tehnice furnizate de expertii antivirus de la BitDefender care ne-au ajutat enorm in identificarea corecta a suspectului. Diviziunea de Investigatii Economice Strategice din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor isi exprima recunostinta pentru suportul prompt acordat de profesionistii SOFTWIN", a declarat in urma cu o ora domnul Plai Gheorghi, Comisar Sef in cadrul ministerului amintit.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele