IT & C

Romanii au vorbit mai mult cu un miliard de minute pe mobil decat pe fix

Pentru prima data in istoria post-revolutionara a telefoniei romanesti, romanii au vorbit mai mult pe telefoanele mobile decat pe cele fixe, trendinta fiind in continuare in favoarea mobilelor, care au deja un avans de un miliard de minute, a declarat - in cadrul unui seminar de comunicatii -Dan Cristian Georgescu , presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).

Potrivit datelor de care dispunem in prezent, anul trecut, traficul de voce in retelele mobile l-a depasit pentru prima oara pe cel din retelele fixe. In crestere cu peste 40 la suta pe an, convorbirile pe mobil ocupa peste 60 la suta din totalul convorbirilor, in vreme ce traficul pe retelele fixe se afla in regres evident, ajungand la 8,23 miliarde de minute la finele anului precedent, mai putin cu un miliard de minute decat cel din retelele mobile, a declarat Georgescu.

De asemenea, pana la finele acestei luni va fi intocmita documentatia completa pentru acordarea ultimelor doua licente de telefonie din generatia a treia (3G), a declarat Catalin Marinescu, presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI).

Licentele vor fi acordate prin licitatie cu participare internationala, iar castigatorul va plati un pret similar cu cel din 2004, respectiv 35 milioane de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele