IT & C

Romania va fi parte a planului de actiuni eEurope 2005

Adriana Ticau, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a aparticipat marti, 16 decembrie 2003, la o masa rotunda pe tema provocarilor ridicate de aderarea la Uniunea Europeana si a masurilor care se impun pentru accelerarea implementarii recomandarilor din Raportul de tara pe 2003 al Comisiei Europene.

"Calendarul ferm pe care Romania si l-a asumat pentru integrarea in Uniunea Europeana presupune si unificarea planurilor de actiune pentru dezvoltarea Societatii Informationale europene prin documentul eEurope 2005, care este dedicat atat statelor membre, cat si celor candidate.

Printre obiectivele acestuia, pe care si Romania trebuie sa le atinga se numara interactivitatea celor 20 de servicii publice de baza, cu un unic punct de acces asociat, pentru care s-a fixat termenul de decembrie 2004. In aceasta directie Romania a facut deja pasi importanti prin lansarea sistemului electronic national si a primelor servicii online disponibile. Un alt obiectiv al planului eEurope 2005 este acela al realizarii achizitiilor publice prin mijloace electronice, pentru care data limita de implementare este decembrie 2005.

In Romania functioneaza de aproape doi ani un sistem electronic pentru achizitiile publice, care a fost auditat de Comisia Europeana si apreciat ca o solutie inovatoare si implementata cu succes.

In ceea ce priveste asigurarea cadrului de interoperabilitate , un alt obiectiv al planului european de actiuni in domeniul societatii informationale, am finalizat deja un document care este supus in acest moment consultarii publice prin intermediul site-ului MCTI.

Se asteapta lansarea oficiala a cadrului de interoperabilitate la nivel european pentru a valida conformitatea documentului romanesc cu cerintele UE, in acest sens tara noastra semnand un acord de aderare la programul european IDA." a declarat Adriana Ticau la masa rotunda de marti, la care a luat parte si Vasile Puscas , Ministru delegat, Negociator Sef la Uniunea Europeana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele