IT & C

Romania produce in IT mai mult decat poate vinde

In Romania, exista un dezechilibru intre ceea ce inseamna Romania ca resursa in domeniul IT&C si ceea ce inseamna ca piata, deoarece producem mai mult in IT&C decat suporta consumul intern, a declarat, ieri, Varujan Pambuccian , presedintele Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor din Camera Deputatilor, in cadrul unui simpozion organizat de Qbit.

Acesta a subliniat faptul ca, in domeniul comunicatiilor, Romania este probabil tara cea mai avansata din Europa din punct de vedere tehnologic, datorita politicii de neutralitate tehnologica. In prezent, in tara noastra, exista o diversitate foarte mare si avem dezvoltatori de tehnologie foarte buni, ceea ce face ca aceste tehnologii sa fie ieftine. Piata de business, din pacate, este foarte redusa si foarte putine companii utilizeaza in chip fericit tehnologia, a spus Pambuccian, precizand ca foarte multe companii au cheltuit sume impresionante pe hard-uri sau au cumparat programe foarte scumpe neadaptate la cerintele lor.

Conform lui Pambuccian, apelul la integratori se face foarte rar, iar cel la consultanta in domeniu - si mai rar, deoarece fiecare companie are un centru de calcul si astfel ajunge sa cheltuiasca foarte multi bani inutil. Multi directori au o imensitate de calculator pe masa si il folosesc doar pentru a scrie anumite documente in Word sau pentru a trimite e-mail-uri, a spus presedintele Comisiei IT&C, insistand pe importanta apelarii la o serie de firme de consultanta in domeniu. In ceea ce priveste comertul electronic, Pambuccian a declarat ca acest sector se putea dezvolta la noi in tara, dar, din cauza distribuitorilor, multi intreprinzatori au renuntat la activitati de acest gen.

Acum un an si jumatate, a fost o febra, cand multi au incercat sa-si amortizeze investitia in sase luni, dar, din lipsa cooperarii distribuitorilor, au esuat de piata, iar, in prezent, volumul comertului electronic este de circa 4-5 milioane de dolari, a adaugat Pambuccian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele