IT & C

#romania #antivirus #pc

Romania, penultimul loc din Europa la utilizarea programelor antivirus

O treime dintre utilizatorii de internet din UE au avut probleme cu virusii in 2010. Romania se afla pe penultimul loc in UE la procentul utilizatorilor care folosesc programe antivirus .

Computerele a aproape o treime dintre utilizatorii de internet europeni au fost infectate de virusi anul trecut. Printre cei mai afectati de pericolele virtuale sunt bulgarii, maltezii, slovacii si maghiarii.

In timp ce utilizatorii de internet din tari ca Olanda, Luxemburg, Malta si Finanda folosesc in proportie de peste 90% un software pentru protejarea datelor personale , Romania este pe penultimul loc in UE in functie de procentul celor care folosesc un antivirus cu doar 64%.

Romania se afla pe unul din ultimele locuri in Uniune si in privinta folosirii de sofware pentru filtrarea continutului online, pentru a-i impiedica pe minori sa acceseze site-uri cu continut nepotrivit sau sa intre in legatura cu persoane potential periculoase, potrivit Cariereonline.ro.

5% dintre utilizatorii romani sustin ca au avut probleme legate de utilizarea nepotrivita a informatiilor personale, iar 2% afirma ca au suferit pierderi financiare ca urmare a unor acte de tip phishing sau a unor plati abuzive facute in numele lor, potrivit Capital.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele