IT & C

#romania #air navigation #centru de nevigatie

Romania are primul centru regional de navigatie aeriana din Europa de Est

Facultatea de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii "Politehnica" Bucuresti a inugurat in cadrul conventiei Air Navigation 2010, primul centru de navigatie aeriana din Europa de Est.

Acesta urmareste pregatirea specialistilor in inginerie aerospatiala la nivel regional. Mai mult, noul centru Air Navigation este dotat cu primul laborator de management al traficului aerian din Romania.

Air Navigation

Inaugurarea centrului Air Navigation coincide si cu lansarea primului laborator de management al traficului aerian ( Air Traffic Management) din Romania. Cu sprijinul Autoritatii Aeronautice Civile Romane si ROMATSA , laboratorul a fost dotat cu aparatura de ultima generatie, implementata in toate aeroporturile moderne de la nivel global, dupa standardele ICAO si Eurocontrol.

"Odata cu inaugurarea centrului Air Navigation, Facultatea de Inginerie Aerospatiala urmareste mai mult decat crearea unei noi sectiuni de studiu: fiind sprijiniti si de organismele internationale de reglementare in aviatie, avem convingerea ca Romania va deveni, in urmatorii 4 ani, un centru de formare si expertiza pentru specialistii din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si spatiul ex-sovietic"
, a declarat Octavian Thor Pleter, responsabilul proiectului de studii Air Navigation.

Proiect la facultate

Proiectul a fost initiat printr-o noua specializare in cadrul Facultatii de Inginerie Aerospatiala in anul 2009, predata integral in limba engleza, limba internationala a aviatiei si isi propune sa ofere o specializare complementara celor existente.

"Navigatia aeriana, transportul aerian si managementul traficului aerian sunt domeniile in care inginerii romani au avut cariere remarcabile. De aceea ne axam pe o recunoastere internationala a expertizei romanesti. Acum suntem abia la inceput dar estimam ca vom avea aproximativ 100 de specialisti pregatiti si atestati la centrul Air Navigation in urmatorii 5 ani"
, a completat Octavian Thor Pleter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele