IT & C

Roman inchis pentru e-mailuri amenintatoare

In urma unui "razboi" cu gigantul mondial al comertului electronic, eBay , un roman domiciliat in SUA a fost condamnat la 5 luni de inchisoare, scrie New York Times.
Mai mult, acesta va fi supus unei monitorizari eletronice timp de alte 5 luni, fiindu-i interzis sa mai acceseze site-ul eBay . Ce s-a intimplat in realitate?
Programatorul Florin Horicianu, domiciliat in Ridgewood, New York, a trimis email-uri amenintatoare directorului executiv Meg Withman si fondatorului eBay, Pierre Omidyar. "Te voi vina si iti voi rani familia!", scria in mesaje, evident, in engleza, romanul suparat. Ura acestuia a fost determinata, dupa cum insusi a recunoscut in fata instantei de judecata, de comportamentul compa-niei. Mai exact, romanul a incercat sa aduca noi membri din Romania pentru site-ul eBay, solicitind, pentru fiecare persoana care si-a deschis un cont pe eBay, suma de 45 de dolari.
Numai ca, la un moment dat, oficialii eBay au devenit suspiciosi cu privire la volumul mare de conturi noi deschise din internet cafe -urile din Romania si au refuzat sa-i mai achite comisionul. Florin Horicianu s-a aparat in instanta declarind ca a cheltuit mii de dolari pentru a calatori in Romania, unde a pus bazele unei noi clase de consumatori, pe care i-a invatat cum se utilizeaza site-ul si cum decurge o licitatie on-line si ca, pentru toate acestea, eBay ii datoreaza 7.200 de dolari.
De aici si pornirea lui agresiva si mesajele amenintatoare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele