IT & C

Revolta microorganismelor

Agresiunea permanenta asupra ecosistemului provoaca un fel de revolutie bacteriana, care face ca agentii infectiosi sa dezvolte rezistente fata de antibioticele si medicamentele disponibile in patologii traditionale precum tuberculoza sau malaria si altele mai grave, precum meningita sau infectiile contractate in spitale.

In plus, noteaza ziarul "El Mundo", consultat de Rompres, schimbarile climatice, incalzirea planetei, migratiile, globalizarea si distrugerea rezervelor naturale contribuie la aparitia de noi infectii bacteriene sau virale care devin tot mai virulente.

Potrivit lui Julian Davies, de la Universitatea British Columbia, din Vancouver, singura solutie pe care o avem la dispozitie este sa cadem la pace cu microbii, sa recunoastem ca au trait cu mult inaintea noastra si vor supravietui probabil mult timp dupa disparitia oamenilor. Cu alte cuvinte, considera cercetatorii, trebuie"sa invatam sa vietuim alaturi de bacterii" deoarece, fara ele, nici viata omului nu ar fi posibila. (continuarea in Ziua)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele