IT & C

Reteaua optica face cu ochiul operatorilor

Ideea renuntarii la retelele proprii suride companiilor care au investit milioane de dolari in acestea.
Anuntarea Timisoarei ca fiind un oras ideal pentru punerea in practica a proiectului retelei metropolitane determina reactii pozitive chiar si printre firmele care au investit mult in retele proprii. Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, si Varujan Pambuccian , presedintele comisiei de Comunicatii si IT din Camera Deputatilor, au anuntat miercuri la Timisoara ca orasul ar putea avea o retea municipala integral din fibra optica . Proiectul are ca scop mutarea concurentei in comunicatii, din zona infrastructurii in cea a prestarii de servicii. Cei mai afectati de crearea unei retele aflate in proprietatea municipalitatii sint marii operatori de televiziune prin cablu, care au investit milioane de euro in crearea si modernizarea retelelor proprii. Numarul unu in Timisoara este UPC Romania.

Conform reprezentantilor firmei, numai in 2005 a fost investita suma de 1,5 milioane de dolari in reteaua proprie. Andreea Nastase, PR Manager la UPC Romania spune ca ideea ministrului Comunicatiilor nu e rea. Intr-adevar, noi am investit mult in reteaua proprie. Cu toate acestea, ideea unei retele metropolitane nu ne displace. In marile orase europene exista astfel de retele. Sint mai avantajoase, pentru ca este alta calitate, cablurile sint ingropate, ceea ce ne scuteste de probleme.

UPC Romania ar fi de acord chiar sa participe la un parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului, a declarat Andreea Nastase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele