IT & C

Restaurante in care iti gatesti singur

Daca vrei cea mai buna mancare din Tokio, gatesteti-o singur. Aceasta este recomandarea autorilor ghidului de restaurante Zagat, care au descoperit ca, in capitala nipona, cea mai buna mancare este cea de la Jambo. Situat intr-un cartier muncitoresc al orasului, Jambo este ceea ce japonezii numesc un „yakiniku”, adica un local unde clientii sunt poftiti sa-si prepare singuri friptura. Oamenii isi comanda diverse ingrediente, pe care le prepara apoi pe gratarul incastrat in masa. Restaurantul le pune la dispozitie garnituri si sosuri traditionale. Jambo este un local cu doar 30 de locuri, pe care actualul proprietar, Norimitsu Nanbara, l-a mostenit de la bunica sa. Tim si Nina Zagat si-au lansat primul volum despre restaurante in 1979 si, spre deosebire de editorii celebrului ghid Michelin , se bazeaza mai degraba pe opiniile localnicilor decat pe verdictul unor inspectori . Pe de alta parte, si cea mai recenta editie a ghidului Michelin, lansata luna trecuta, lauda bucataria nipona. Astfel, numarul total de stele atribuite de Michelin restaurantelor din Tokio este mai mare decat distinctiile acordate altor orase. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele