IT & C

Reglementari prvind telefoanele mobile

In Monitorul Oficial nr. 277 din data de 19 aprilie 2003 a fost publicat Ordinul nr.125 referitor la unele masuri privind importul si comercializarea telefoanelor mobile, care poate fi consultat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei www.mcti.ro , in cadrul capitolului "Ordine ale Ministrului".

Ordinul se va aplica agentilor economici care comercializeaza telefoane mobile si are in vedere sporirea gradului de protectie a cumparatorilor prin informarea corecta si completa cu privire la caracteristicile tehnice ale produsului si la nivelul de radiatii emise de aparatul achizitionat. Informarea se va face atat prin afisarea informatiilor la punctul de vanzare, cat si prin cartea tehnica a aparatului respectiv. Ghidul de utilizare va fi tradus in limba romana si va contine o prezentare detaliata a meniurilor, comenzilor si serviciilor de care beneficiaza utilizatorii produsului respectiv, chiar daca nu toate sunt disponibile in retelele de telefonie mobila din Romania.

Unitatea de masura pentru calcularea nivelului de radiatii la care este expus corpul utilizatorului prin folosirea telefonului este SAR (rata absorbtiei specifice de energie). Conform Ordinului, pentru banda de frecventa 10MHz-10GHz, valoarea SAR nu trebuie sa depaseasca 0,08 W/kg pe intregul corp si 2 W/kg pentru cap si trunchi, acestea fiind zonele cele mai afectate in urma utilizarii excesive a telefonului mobil.

De asemenea, in Monitorul Oficial nr. 276 din data de 19 aprilie 2003 a aparut Ordinul nr. 126 privind modificarea unor anexe folosite in cursul procedurii de autorizare a difuzarii sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale, care poate fi consultat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in cadrul capitolului "Ordine ale Ministrului".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele