IT & C

Recompensa de 250.000$ pentru gasirea creatorului MyDoom

Microsoft a anuntat ca va oferi o recompensa de 250.000$ pentru informatii care sa duca la capturarea si condamnarea persoanei sau grupului responsabil de lansarea virusului MyDoom.B.

Virusul original MyDoom a inceput sa se raspandeasca luni, avand o rata ridicata de infectie. Varianta MyDoom.B a aparut miercuri si printre altele priveaza PC-urile infectate sa acceseze anumite site -uri Web Microsoft si are ca tinta site-ul web principal al Microsoft pentru un atac denial-of-service dupa data de 1 februarie.

Recompensa este a treia oferita de Microsoft pentru informatii privind creatorii unor virusi Internet. Microsoft a mai oferit doua recompense de cate 250.000$ pentru capturarea persoanelor responsabile de lansarea virusilor MSBlast si Sobig.F.

Recompensa oferita de Microsoft este a doua pusa pe capetele creatorilor virusului MyDoom. O alta recompensa de 250.000$ a fost oferita de SCO Group, deoarce amabele versiuni ale virusului au ca tinta site-ul Web al SCO pentru un atac deneial-of-service.

Microsoft este de parere ca varianta MyDoom.B este mult mai periculoasa decat varianta originala, deoarece impiedica accesarea unor site-uri care contin importante update-uri de securitate.

Computerele infectate de virus se pare ca vor incepe asaltul asupra site-urilor Web ale Microsoft si SCO incepand cu 1 februarie, sau prima data cand sunt pornite, dupa aceasta data, pana in 12 februarie.





Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele