IT & C

Rasa umana a fost aproape de disparitie in urma cu 70.000 de ani

Numarul oamenilor de pe planeta a fost redus drastic in urma cu 70.000 de ani, iar rasa umana a fost amenintata cu disparitia. Un amplu studiu genetic arata ca, din cauza secetei, in acea perioada oamenii traiau in grupuri mici si izolate in Africa, numarul total al acestora fiind de doar 2.000 de indivizi.

Acum 70.000 de ani, oamenii traiau in grupuri mici si izolate si se dezvoltau independent unii de altii, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Stanford din Statele Unite. De vina pentru acest fenomen se pare ca a fost clima . Estul Africii a fost supus unor secete severe in urma cu 135.000-90.000 de ani, iar conditiile de clima au produs probabil schimbari in numarul si forma de organizare a oamenilor.

Ulterior, oamenii au revenit la grupari mai mari si a inceput si explansiunea lor din Africa spre alte zone geografice.

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat materialul genetic al unor populatii din sudul Africii. "Studiul arata puterea extraordinara a geneticii de a scoate la lumina unele evenimente cheie pentru specia noastra", a declarat Sepncer Wells, cercetator al National Geographic Society.

In ziua de astazi, in jurul globului traiesc mai mult de 6,6 miliarde de oameni.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele