IT & C

#qi #incarcator #wireless

Qi, incarcator wireless pentru gadgeturi

Pe zi ce trece, geanta incepe sa se imbogateasca in si gasgeturi. Daca inainte exista un sigur telefon, acum exista doua, poate un foto .Pentru toate aceste dispozitive este nevoie de energie, dar este incomod sa caram si incarcatoarele dupa noi.

Solutia vine de la Qi, un incarcator wireless care este rezultatul muncii a 20 de firme. Aceasta au format un grup denumit Wireless Power Consortium (WPC) care se va axa pe dezvoltarea de dispozitive de incarcare wireless.

Qi se bazeaza pe principiul inductiei magnetice si tehnologia wireless. Adica lasa energia sa fie transmisa eficient, pe distante mici, catre diferite dispozitive. Qi transmite o putere de 5 wati, suficient pentru a incarca majoritatea gadget-urilor portabile.

Pentru moment, dispozitivul se afla in teste, iar certificarea propriuzisa va incepe in luna august 2010. Reprezentantii grupului Wireless Power Consortium (WPC) au declarat ca Qi s-ar putea lansa oficial pe piata in toamna acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele