IT & C

#proteste #februarie #acta

Protestele anti-ACTA incep in 11 februarie

Organizatia Access, autodescrisa ca miscare globala pentru libertatea digitala, planuieste un protest la scara larga in 11 februarie, impotriva legislatiei ACTA , intelegere comerciala impotriva pirateriei online.

ACTA este o legislatie la fel de controversata in Europa ca acasa .ro/sopa" title=" SOPA"> SOPA si PIPA in SUA, iar 26 de tari , printre care si Romania, au aderat deja la principiile ei. Legislatia va intra in vigoare doar daca este adoptata in Parlamentul European si apoi ratificata individual in fiecare tara a Uniunii Europene.

Criticii legislatiei spun ca, daca operatorii telecom vor deveni responsabili pentru continutul piratat descarcat sau incarcat in reteaua lor, vor introduce metode de control al activitatii online a fiecarui client. Mai mult, dupa trei avertismente cu privire la traficul ilegal de fisiere, operatorii telecom ar putea avea dreptul sa refuze sa ofere accesul la internet clientilor cu probleme.

Aproape 350.000 de sustinatori s-au alaturat deja protestului anti-ACTA, ce va avea lor in data de 11 februarie, dar ar putea continua pana la abandonarea ACTA, potrivit TheNextWeb.com.


Sursa foto: Over-blog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele