IT & C

#green kitchen #proiect #whirlpool

Proiectul Green Kitchen finantat de Ministerul Italian al Dezvoltarii Economice

Green Kitchen este primul prototip de ecosistem de bucatarie, care va recicla resursele de apa si caldura si va reduce consumul de energie.

Acest proiect va primi fonduri substantiale de la Guvernul italian, in urma desemnarii sale printre castigatorii programului "Industria 2015".

Proiect Whirlpool

Proiectul Green Kitchen, creatie a Whirlpool Europe, a fost ales castigator de catre Agentia Italiana pentru Inovatii, datorita eficientei energetice. Green Kitchen este un concept revolutionar de bucat?rie, care se inspira din circuitul naturii, optimizand utilizarea resurselor prin procese care cresc eficienta energetica cu pana la 70%.

"Guvernul investeste in companiile preocupate de calitate si sustenabilitate . Este important, in special in perioada dificila pe care o traversam, sa remarcam decizia acestor companii de a initia proiecte de cercetare inovatoare, care sporesc calitatea si eficienta produselor pe care le realizeaza", a declarat Claudio Scajola, ministrul italian al Dezvoltarii Economice.

Deja in productie

Proiectul, aflat deja in desfasurare, prevede ca Whirlpool sa conduca un parteneriat format dintr-o retea de companii si institute de cercetare, printre care Universitatea Politehnica din Milano si Elica, companie producatoare de hote. Primele modele Green Kitchen vor fi lansate pe piata in 2010, in timp ce o linie completa va fi lansata in 2012.

"Este prima data cand Whirlpool obtine o recunoastere atat de importanta in Italia, la nivel national. Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre pentru inovatie si eficienta energetica sunt recompensate in acest mod. Acest rezultat a fost obtinut multumita unei noi directii in relatia noastra cu comunitatile locale si cu institutiile", a declarat Sebastiano Rio, vicepresedintele  Manufacturing Operations, Whirlpool Europe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele