IT & C

Proiecte de cooperare cu Rusia in domeniul comunicatiilor

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, aflat la Sankt Petersburg , a avut sambata, 28 iunie 2003, o intalnire cu Ministrul rus al Comunicatiilor si Informatizarii, L. D. Reiman, pentru a discuta modalitatile prin care poate fi extinsa cooperarea dintre Romania si Rusia.

Una dintre principalele teme abordate a fost legata de dezvoltarea retelelor de comunicatii care functioneaza in banda de 450 Mhz utilizand tehnologia CDMA. "Am discutat cu Ministrul Reiman necesitatea de a realiza un acord de roaming intre Romania si Rusia, avand in vedere ca in prezent acesta nu se desfasoara direct intre operatorii din cele doua tari, iar necesitatile de comunicare sunt in crestere. De asemenea, pornind de la faptul ca in Sankt Petersburg a fost dezvoltata o retea de telefonie de tip CDMA 450, o alta urmeaza sa fie data in functiune in septembrie in Moscova, in Uzbekistan exista una la nivel national, iar in Romania unul dintre operatori foloseste o astfel de solutie, partea rusa a propus colaborarea pentru un proiect regional de dezvoltare a roamingului intre retelele bazate pe tehnologia CDMA. Am ajuns, totodata, la concluzia ca este necesar sa impulsionam cooperarea bilaterala in domeniul serviciilor postale, prin organizarea de expozitii si alte evenimente cu profil filatelic. Am adresat omologului rus invitatia de a vizita Romania si sper ca in viitorul apropiat sa putem detalia proiectele de colaborare abordate." a declarat Ministrul Nica.




Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a fost invitat de Ministrul Reiman sa participe in aceste zile la cea de a 29-a sesiune a Consiliului conducatorilor de administratii de comunicatii din tarile membre ale Grupului de lucru in domeniul comunicatiilor (Regional Commonwealth in the field of Communications - RCC), la sesiunea regionala dedicata serviciilor postale si la evenimentele prilejuite de aniversarea de 300 de ani a Sankt Petersburgului.

La manifestari au mai fost invitati demnitari de rang inalt din tari ca Africa de Sud, China, Finlanda, Norvegia, Suedia, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia s.a. De asemenea, sunt prezenti la Sankt Petersburg reprezentanti ai marilor organizatii din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, regionale sau mondiale. In zilele urmatoare Ministrul roman al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va avea intalniri bilaterale si cu alti ministri care participa la aceste evenimente.



Deschiderea lucrarilor Consiliului conducatorilor de administratii de comunicatii din tarile membre ale Grupului de lucru in domeniul comunicatiilor va fi realizata maine de Secretarul General al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, Yoshio Utsumi, si de Directorul Biroului International al Uniunii Postale Universale, Thomas Leavy. Pe agenda reuniunii se afla teme ca: stadiul pregatirii organizarii celui de al XXIII-lea Congres al Uniunii Postale Universale (care va avea loc in 2004, la Bucuresti, si in urma caruia Romania va detine presedintia consiliului de administratie al UPU pentru urmatorii 4 ani), provocarile cu care se confrunta in aceasta perioada serviciile postale, aflate intr-o perioada de redefinire si reamplasare intr-o economie guvernata de globalizare , precum si aspecte legate de alocarea benzilor de frecvente, noi tendinte si tehnologii si organizarea activitatii de cercetare-dezvoltare in regiune.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele