IT & C

Proiect legislativ

Pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in cadrul capitolului "Proiecte legislative", este disponibil pentru consultare proiectul de Hotarare pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice , a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic National.

Hotararea prevede stabilirea autoritatilor administratiei publice care, potrivit art. 25 alin. 1) din Legea nr. 161/2003 au obligatia de a se inregistra in sistemul electronic National, a serviciilor publice si a formularelor disponibile in format electronic, precum si stabilirea conditiilor si procedurii de inregistrare in Sistemul Electronic National a autoritatilor administratiei publice si a oricaror alte persoane interesate.




Institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale prevazute in anexa 1 au obligatia sa solicite inregistrarea in Sistemul Electronic National in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a acestei Hotarari , urmand a implementa si utiliza gradual serviciile publice electronice, in termen de 12 luni, respectiv 24 de luni de la inregistrarea in Sistemul Electronic National.



Reamintim ca, in conformitate cu practica MCTI, hotararea face obiectul consultarii cu toti cei interesati, asteptandu-se eventualele observatii pe marginea textului la adresa media@mcti.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele