IT & C

#lcd #liquid crystal display #judecată

Producatorii de LCD-uri au fost dati in judecata

Producatorii de ecrane LCD si plasme din Statele Unite ale Americii au fost dati in judecata din cauza preturilor prea mari pe care le cer pe produsele lor. Acestia sunt acuzati de marirea preturilor si incercarea de a elimina concurenta, mai putin dezvoltata, de pe piata.

Printre companiile care s-au incurcat cu legea se numara coreenii de la Samsung si LG, taiwanezii de la Hitachy sau niponii de la Sharp si Toshiba.

Acuzele vin de la Procurorul General al Statului Florida , care a anuntat ca va in instantanta pe cei mai mari producatori de LCD-uri la nivel mondial, in urma unei conspiratii de fixare a preturilor pe care companiile o practica.

In statul american Florida, legea prevede o amenda de un milion de dolari pentru orice companie gasita vinovata de practici antiturst, plus despagubiri imense.

Procesul inceput in prezent nu este unic. In urma cu o saptamana, la New York a fost deschis un caz impotriva companiilor producatoare de LCD-uri din Japonia, Coreea de Sud si Taiwan , acuzele fiind aceleasi ca si in cazul de fata, adica intalniri secrete care fixau preturile pentru piata de televizoare si monitoare cu cristale lichide .

Companiile respective nu sunt la prima abatere de acest gen, in anii trecuti, tot in statul Florida, au fost acuzate si gasite vinovate de aceleasi practici. Amenzile platite la vremea respectiva s-au ridicat la sume de peste 800 milioane de dolari americani.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele