IT & C

Primul site care permite descarcarea legala de filme, in Marea Britanie

euro ), utilizatorii vor primi un DVD prin posta si vor putea descarca filmul in doua exemplare: unul pentru PC si unul pentru un echipament portabil. Noul serviciu este realizat in colaborare cu divizia europeana a America Online (AOL).

"Vrem sa revolutionam modul in care lumea are acces la multimedia", a declarat un oficial al Universal. Filmele nu se pot vedea deocamdata pe iPod sau pe computerele Macintosh, spune presa britanica, iar acest lucru va avea un impact serios asupra vanzarilor.

Exista si alte site-uri care permit descarcarea de filme, legal, dar numai filme la care s-a primit acordul autorilor pentru a fi difuzate astfel. In Statele Unite exista de asemenea serviciile care permit "inchirierea" de filme prin download: la un anumit timp de la descarcare devin imposibil de vizionat.

Universal considera ca in acest moment majoritatea consumatorilor se vor simti mai in siguranta daca includ in pachet si un DVD. "Statisticile arata ca oamenii sunt mult mai dispusi sa cumpere serviciul daca este inclus un suport fizic", a spus un oficial.

Analistii sunt optimisti : faptul ca marile case de filmeau acceptat ideea descarcarii de filme care pot fi pastrate pentru totdeauna in arhiva proprie este un pas inainte.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele