IT & C

Prima TV a devenit 100% proprietatea SBS

Compania scandinava SBS Broadcasting a anuntat, ieri, ca si-a marit participarea in pachetul de actiuni de la Prima TV pina la 100%. SBS a cumparat ultimii 14% contra sumei de 2,2 milioane de euro.
Markus Tellenbach, CEO al SBS Broadcasting, a declarat intr-un comunicat de presa ca achizitia completa a Prima TV inseamna o consolidare a pozitiei puternice avute deja intr-una dintre pietele de media europene care cresc foarte repede".

In luna martie, SBS a devenit actionar majoritar al Prima TV, dupa ce a cumparat un pachet de 48,8% de actiuni, devenind proprietarul a 86% din actiuni. Tot atunci, SBS a cumparat posturile de radio Kiss FM si Star FM.

Intr-un interviu publicat de Evenimentul zilei" la sfirsitul lunii martie, Daniela Matei, directorul de programe al SBS, a declarat ca Prima TV ar trebui sa ajunga, dupa parerea sa, un post de light-entartainment (divertisment usor), care sa prezinte formate europene, adaptate la piata romaneasca.

Una dintre probleme semnalate atunci era performanta slaba a jurnalului Prima TV, dar Matei a precizat ca aceasta este specialitatea lui Christoph Buerge, cel care a ocupat pozitia de director al stirilor la postul maghiar TV2, aflat tot in proprietatea SBS.

Prima TV a fost infiintata in 1997 si s-a aflat in luna mai pe locul patru intre televiziunile comerciale, cu o medie de audienta de 7,6%. SBS este o companie europeana de radio si televiziune, cu participatii in posturi aflate in Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Norvegia, Olanda, Romania, Suedia si Ungaria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele