IT & C

Preluare in stil american

Oracle Corporation a anuntat ca celebra preluare a PeopleSoft s-a incheiat. Actionarii cei din urma au cedat 75% din actiuni , oferind controlul companiei.
Oracle a desemnat deja patru reprezentanti care sa faca parte din comitetul directorial al PeopleSoft, inlocuind membrii vechiului comitet care si-au dat demisia. Doi dintre fostii membri ai comitetului directorial PeopleSoft vor ramane pana la finalizarea fuziunii dintre cele doua companii.

OFERTARE. Perioada initiala de ofertare pentru achizitionarea de catre Oracle a pachetului majoritar de actiuni PeopleSoft a expirat la ora 24:00, ora New York-ului, miercuri, 29 decembrie 2004. Oracle a acceptat pentru plata, conform intelegerii, 298,8 miliarde de actiuni. Oracle a anuntat o perioada de ofertare ulterioara care a inceput joi, 29 decembrie 2004, si a expirat ieri, 4 ianuarie 2005, la ora 20:00. Daca cel putin 90% din pachetul principal de actiuni PeopleSoft sunt prezentate inaintea expirarii perioadei de ofertare urmatoare, Oracle se asteapta sa finalizeze al doilea pas al fuzionarii la scurt timp dupa expirare. Perioada de ofertare ulterioara va permite tuturor actionarilor ramasi sa obtina 26,50 USD per actiune inaintea consumarii celui de-al doilea pas al fuziunii. Oracle este cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele