IT & C

#joe hynek #canada #gandgeturi #energie solara #power purse

Power Purse, geanta solara pentru gadgeturi

Cand vine vorba de gadgeturi se stie ca cea mai mare problema a lor este bateria care de obicei se descarca cand ai mai mare nevoie de electronica ta.

Pentru acest gen de probleme se fac multe lucruri, adica baterii externe, acumulatori atasabili, incarcatoare solare portabile sau nu asa portabile si asa mai departe. Dar iata ca mai exista o metoda de incarcat gadgeturi "on the go" si anume, geanta solara.

Solutia este energia solara


Se stie ca energia solara ne salveaza de multe lucruri, iar daca in occident tot mai multe constructii au atasate panouri solare si le folosesc capabilitatile din plin, de ce oamenii nu ar dispune de genti speciale altoite cu panouri solare?

Din pacate la noi idea de energie solara nu surade nimanui, costurile pentru asemenea lucruri s-ar ridica la sume cam mari, iar amortizarea investitiei este destul de greu de recuperat... inca. Ideea ar fi sa incepem cu ceva mai mic... cum ar fi genti solare.

Numita Power Purse , geanta in cauza are abilitatea de ati pastra electronicele incarcate tot timpul, deoarece foloseste lumina solara pentru ati mentine gadgeturile in viata. Asa nu mai e nevoie sa cari dupa tine, baterii, acumulatori si incarcatoare.

Mecanism de functionare

Nu este greu sa ghicesti care este mecanismul de functionare a acestei genti. Partea exterioara este acoperita cu celule solare care absorb energie astrului ceresc si creaza electricitate, care apoi este folosita pentru incarcarea gadgeturilor tale.

Mai mult decat atat nu este nevoie sa cari cabluri dupa tine pentru a conecta MP3-playerul sau telefonul cu geanta in timp ce ea domneste pe masa de pe terasa. Fiecare geanta este echipata cu cabluri USB care se conecteaza la electronicele tale, iar tu stai linistita atunci cand ele se incarca singure si nestingherite de nimeni in interiorul ei.

Cine sta in spatele ideii

Cel care a inventat aceasta geanta este un student american pe nume Joe Hynek , in varsta de 29 de ani. Intr-un interviu acordat publicatiei Daily Mail, acesta declara ca gentii ii trebuie aproximativ doua ore pentru a incarca un telefon mobil. Totodata el a mai spus ca design-ul aplicat a fost facut pentru ca acesta sa fie usor asezata pe pervaz in timp ce stapanul ei este la lucru.

Dar idea lui nu este tocmai noua si nu este recent aplicata. Gentile cu panouri solare sunt deja vechi, cel putin in Canada, unde o companie, Backup-Power, comercializeaza de ceva vreme rucsaci si genti ce au atasate panouri solare, preturile pentru acestea fiind ceva mai aceesibile decat pretul dat de Joe Hynek.

De exemplu o geanta pentru laptop a celor de la Backup-Power costa 149 dolari canadieni, in timp ce geanta de dame a lui Joel va costa 300 de dolari americani . Dar aceasta este diferenta dintre moda si util...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele