IT & C

Popeye avea dreptate: spanacul creste masa musculara

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca Popeye marinarul ar putea avea dreptate: spanacul poate creste cu adevarat masa musculara .

Se stia si pana acum ca spanacul este bogat in elemente nutritive precum calciu si fier, dar posibilitatea ca el sa creasca masa musculara nu fusese demonstrata niciodata.

Daily Telegraph informeaza ca o echipa de cercetatori condusa de Ilya Raskin de la Universitatea Rutgers, New Jersey , a reusit sa arate prin unele teste realizate in laborator ca elementele chimice ale spanacului ajuta cu adevarat la marirea masei musculare prin conversia proteinelor.

Din pacate, insa, pentru cei care ar dori sa-si mareasca masa musculara rapid, cercetatorii cred ca ei ar trebui sa manance nu mai putin de un kilogram de spanac pe zi.

Cercetatorii americani au testat efectul unor elemente chimice extrase din spanac asupra tesuturilor musculare umane, descoperind ca cresterea masei s-a facut cu pana la 20%.

Efectul a fost vizibil si asupra tesuturilor musculare ale soarecilor care au devenit mai puternici.

Cercetarile anterioare au aratat ca spanacul este bogat in vitaminele C, A si K, astfel incat persoanele care se lupta cu greutatea ar putea gasi in aceasta planta o cale de a se nutri sanatos fara a se ingrasa.

De asemenea, spanacul pare sa aiba efecte benefice si asupra creierului, tinandu-l in alerta.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele