IT & C

Poluarea duce la caderea parului

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Londra au concluzionat, in urma unui studiu, ca barbatii care traiesc in zone poluate sunt mult mai predispusi calvitiei, spre deosebire de cei care locuiesc in regiuni cu atmosfera curata, relateaza green-report.ro. Potrivit britanicilor, substantele toxice din aerul poluat pot provoca pierderea parului.

Studiul leaga caderea parului la barbati de factori de mediu, precum poluarea aerului sau fumatul. Autorii lucrarii considera ca toxinele si carcinogenii prezenti in aerul poluat pot opri cresterea parului prin blocarea mecanismelor care produc proteina din care este format firul de par. In opinia expertilor in domeniu, pierderea parului poate fi ereditara, insa noul studiu indica ca factorii de mediu pot agrava aceasta problema.

Cercetatorii britanici au studiat in laborator mostre de foliculi prelevate de la barbati care se confrunta cu pierderea parului. Specialistii spun ca substantele poluante patrund in fluxul sanguin sau in pielea capului, tulburand capacitatea acesteia de a fabrica fire de par . Britanicii spera acum ca descoperirea va ajuta la dezvoltarea unor tratamente care sa combata efectele poluarii asupra parului. (continuarea in Ziua)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele