IT & C

#ps3 #playstation 3 #sony

PlayStation 3 ar putea castiga lupta consolelor

Analistii sunt de parere ca PlayStation 3 , consola de joc a niponilor de la Sony ar putea sa iasa invingatoare in lupta platformelor.

Totusi, pentru moment, PlayStation 3 are vanzari mai putine decat concurenta prezentanta Xbox 360 sau Nintendo Wii .

Predictiile analistilor

Intr-un raport intitulat "Taming the Waves: Games Console Life Cycles and Platform Competition", analistii de specialitate afirma ca din punct de vedere strategic, PlayStation 3 va avea o viata mult mai lunga pe rafturi decat rivalul nipon Nintendo Wii.

Aceasi analisti sunt de parere ca in viitorii cinci ani consola celor de la Sony se va vinde in 127 milioane de unitati. In aceeasi perioada de timp s-ar putea ca Nintendo sa piarda teren si sa fie capabil de doar 103 milioane de unitati vandute.

"Nintendo a facut o treaba extraordinara cu Wii pentru ca a reusit sa patrunda si in alte segmente de piata nu doar cele nisate ale gamer-ilor. Din pacate vanzarile companiei au scazut si vor scadea in continuarea, mai ales in pietele mari, iar acest declin va ajunge la apogeu in 2011", a declarat  David Mercer, analist in cadrul firmei Strategic Analytics.

Prin 2012, PlayStation 3 are suprematie

In raportul "Taming the Waves: Games Console Life Cycles and Platform Competition" se mai specifica faptul ca Sony PlayStation 3 ar ajunge sa conduca lupta consolelor din 2012 cu o urcare continua a vanzarilor pana in 2014.

Totusi, analistii au tinut sa precizeze ca in cazul in care Microsoft va lansa oficial Project Natal si Sony propriul "motion controller", raportul si predictiile lor sunt nule. Acestia au mai subliniat in raport ca modelele actuale de console mai sunt valabile pana in 2011 cand producatorii ar trebui sa lanseze noi modele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele