IT & C

Playboy pe telefonul mobil? Da! Unde? in Romania, prin intermediul operatorului Orange. Nu, nu vorbim despre lecturarea revistei Playboy de pe telefonul mobil, ci despre vizionarea in direct a postului de televiziune cu acelasi nume. Orange a anuntat, ieri, extinderea parteneriatelor cu trusturile media, oferind clientilor accesul la transmisiunile in direct a 13 posturi de televiziune si patru de radio. Nu mai putin important, Orange se pregateste intens pentru lansarea, in acest trimestru, a serviciilor de telefonie mobila de generatia a treia. Intirzierea lansarii 3G cu mai bine de un an fata de concurentul Connex-Vodafone are, insa, o explicatie: strategia de piata este total diferita.

Continutul video este viitorul
Atit abonatii Orange, cit si utilizatorii PrePay pot urmari, incepind de ieri, prin intermediul noului portal video "Orange World", posturile nationale de televizi-une ProTV International , N24, Minimax , Realitatea, Antena 3, National TV, Favorit TV , Senso si posturi internationale BBC World, TV5, Fashion TV, Playboy, Blue. De asemenea, pot asculta posturile de radio ProFM, Info Pro, National FM, Favorit FM. Noul portal video pune la dispozitia clientilor o serie de videoclipuri din diverse domenii, cum sint stiri, sport, muzica, film, emisiuni TV, dar si videoclipuri muzicale.
Evident, nimic nu este gratuit. Cei care doresc sa vizioneze anumite emisiuni sau orice alt tip de productie TV de pe telefonul mobil Orange au de ales intre un abonament in valoare de patru dolari, valabil pentru 30 de zile, prin care au acces nelimitat in portalul Orange World, un abonament de un dolar valabil doar pentru 24 de ore sau pot plati, pur si simplu, la fiecare acces, tariful fiind de 0,2 dolari per fisier video. Referitor la accesul la productiile Playboy TV , este bine de stiut ca doar persoanele care au implinit 18 ani vor putea viziona acest tip de emisiuni sau videoclipuri, dupa cum declara reprezentantii Orange, tarifarea efectuindu-se separat. Nu este sigur, insa, ca minorii nu vor avea acces la productiile "senzuale", in contextul in care serviciul este disponibil si pe cartele pre-platite. Cine isi poate supraveghea copilul tot timpul? Cine poate verifica pe ce se duc banii de pe Pre-Pay? Potrivit declaratiilor reprezentantilor Orange, compania tinteste obtinerea, pina la sfirsitul anului, a unui portofoliu de 250.000 de utilizatori de servicii video. "Continutul video este viitorul industriei de telefonie mobila. Practic, continutul video devine din ce in ce mai important, iar telefonul mobil nu mai este un simplu instrument destinat vocii", a afirmat directorul general al Orange Romania, Richard Moat.

Primul "magazin" de muzica pentru mobile
Ofertele Orange lansate in Romania nu fac altceva decit sa confirme ca si piata locala a telecomunicatiilor urmeaza tendintele care se manifesta la nivel global. Operatorii de profil pun accent din ce in ce mai mult pe continutul furnizat prin intermediul serviciilor, respectiv pe servicii cu valoare adaugata. Inca un argument: Orange a lansat, tot ieri, in premiera pe piata de telecomunicatii din Romania, "Music Store" (tot prin intermediul portalului Orange World), ce permite cumpararea de muzica digitala protejata. Acesta este dezvoltat de Grupul Orange in parteneriat cu renumite case de discuri internationale. "Orange sustine muzica intrucit aceasta promoveaza valoarea, pasiunea, performanta si comunicarea, caracteristici ce se regasesc in valorile brandului", spun cei de la Orange. Noi am fi ceva mai pragmatici si am spune ca muzica descarcata pe telefonul mobil sau pe PC ...creste veniturile, in contextul in care tariful este de doi dolari, plus TVA, plus costul transferului. De ce costa atit de mult o melodie descarcata de pe Music Store? Pentru ca melodiile respective, spre deosebire de ofertele altor operatori de telefonie din strainatate, nu sint subventionate de companie... Oricum, cine vrea sa dea mai mult de doi dolari pe o melodie are de unde alege. Music Store include 230.000 de melodii (catalogul EMI Music UK), reprezentind artisti din toate genurile de muzica.

Urmeaza 3G de la Orange
De ce a intirziat Orange lansarea telefoniei de generatia a treia in Romania, mai ales daca ne gindit ca rivalul Connex a facut pasul spre 3G in urma cu aproximativ un an? Se pare ca, spre deosebire de Connex-Vodafone, care a demarat oferta 3G si a preferat sa isi extinda acoperirea serviciului treptat, Orange a ales alta varianta. Si anume, la lansarea serviciului, compania va avea deja o acoperire semnificativa (41 de orase), urmind ca, pina la sfirsitul lui 2006, aceasta sa fie extinsa la tot teritoriul tarii. Cu alte cuvinte, lupta dintre Orange si Connex-Vodafone se va muta, in curind, si in Romania, pe "terenul" telefoniei de generatia a treia, dupa ce acest razboi s-a dus, in principal, pentru cistigarea primului loc din punct de vedere al numarului de clienti. Orange a cistigat una dintre batalii in fata Connex-ului, devenind liderul pietei, cu peste 7 milioane de utilizatori. Cine va cistiga razboiul?

(continuarea in 7 Plus )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele