IT & C

Platiti ca sa se joace pe computer

Impactul jocurilor video asupra culturii si societatii contemporane a devenit subiectul unui studiu serios, deschizator de drumuri fiind un centru de cercetare danez, relateaza BBC. Afiliat Universitatii de Tehnologie a Informatiei, Centrul de Cercetare a Jocurilor pe Calculator (CCGR) este unic in felul sau, avind ca scop studierea modului in care sint realizate si jucate aceste programe de divertisment, pentru a contribui la conceperea viitoare a unor jocuri mai bune. In sala de jocuri a centrului troneaza un ecran gigantic, dotat cu un sistem surround sound , deasupra unei paduri de cabluri si fire intinse intre tot felul de computere si console. Pe un perete se afla citeva rafturi pline cu jocuri dintre cele mai recente.
In acest adevarat paradis al impatimitilor de jocuri, cercetatorii danezi spun ca studiaza, gindesc si scriu concluzii, dar evident ca ei petrec mare parte din timp jucindu-se de zor Super Monkey Ball sau alte jocuri, uneori singuri, alteori in retea. Daca va intrebati ce poate fi asa de academic intr-un joc precum Super Monkey Ball, el este un exemplu interesant despre cum dezvolta jucatorii coordonarea intre ochi si miini. Iar jocurile in grup sint ideale pentru un studiu asupra rivalitatilor umane. Jonas Schmidt, doctorand la acest centru, a inceput sa joace jocuri video inca din copilarie, sperind tot timpul ca va fi recompensat, desi marturiseste ca la acea vreme putea sa para ciudat sa crezi ca vei capata ceva pentru orele in care te-ai jucat. CCGR a fost infiintat oficial anul trecut, fiind finantat integral de guvernul danez. Interesul universitar fata de jocurile pe calculator a cunoscut o crestere exploziva in ultimii ani. Mai multe universitati din lume au introdus in programa lor cursuri teoretice despre conceperea jocurilor pe calculator. In Danemarca, la CCGR, studiul jocurilor a atras specialisti din varii domenii, precum economisti , sociologi, politologi si chiar filozofi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele