IT & C

#sapphire #lansare #placa grafica #video #dvi #sapphire hd 4730

Placa grafica Sapphire HD 4730 a ajuns in Europa

Urmand lansarea de succes a primului procesor grafic construit pe tehnologia de 40nm, HD4770, Sapphire Technology, a inceput distributia modelului Sapphire HD 4730, o placa grafica puternica din segmentul midrange, foarte atragatoare pentru entuziastii cu un buget redus.
 
Asemanator placilor grafice Sapphire din segmental high-end, noul HD 4730 foloseste memoria GDDR5 si arhitectura grafica a diviziei AMD, ATI, integrand unitati de procesare stream multi-scop, arhitectura destinata managementului memoriei si decodare video hardware on-chip.

Specificatii tehnice

sapphire hd 4730 detine 640 de unitati de procesare stream, de doua ori mai multe decat generatia precedenta de placi grafice mid-range si o viteza a nucleului de 750MHz - mai mare decat cea oferita de catre produsele competitoare, impreuna cu 512 MB GDDR5 cu o interfata de 128-biti, ce functioneaza la frecventa de 900MHz (3600 MHz efectiv).

Sapphire HD 4730 ofera niveluri de performanta excelente pentru gaming sau randarea imaginilor, la un pret foarte competitiv. Asemanator generatiilor precedente, Sapphire HD 4730 ofera suport DirectX10.1 pentru o performanta de randare sporita si pentru afisarea efectelor speciale de lumini implementate in cele mai recente jocuri.

Ce foloseste

Seria Sapphire HD 4730 utilizeaza interfata PCI-Express Gen2 si detine conectori pentru cabluri CrossFireX bridge, permitand folosirea simultana a doua placi grafice pe o placa de baza compatibila CrossFireX pentru a atinge niveluri de performanta si mai ridicata.

Sapphire HD 4730 foloseste un sistem de racire conventional pe doua slot-uri optimizat pentru a genera un zgomot redus si detine porturi dual-link DVI, VGA si HDMI integrate, permitand configuratii de doua display-uri fara a folosi adaptoare.

Tehnologii integrate

Placile grafice din seria HD 4000 integreaza cea mai recenta tehnologie ATI Avivo HD pentru un afisaj video imbunatatit. Ele detin o noua genera?ie UVD (Unified Video decoder) hardware care ajuta la reducerea considerabila a incarcarii CPU-ului si ofera o decodare cursiva a continutului Blu-ray si HD DVD atat pentru codecurile VC-1 si H.264, cat si pentru fisierele Mpeg.

Tehnologia integrata pentru upscaling asigura cea mai buna calitate pentru continutul DVD-urilor video. Cu ajutorul celor mai recente drivere, sapphire hd 4770 ofera si posibilitatea de procesare ATI Stream folosita in cazul accelerarii transcodarii video si a altor aplicatii compatibile.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele