IT & C

Pizza dietetică cu antioxidanţi

Chimiştii americani au creat o pizza dietetică experimentală dopand-o natural cu antioxidanţi, potrivit unui studiu publicat luni, relatează AFP. Pizza gătită mai mult timp şi la temperaturi mai mari are mai multă savoare , un fapt binecunoscut de bucătari, subliniază aceşti oameni de ştiinţă de la Universitatea Maryland. Acest mod de preparare poate creşte, de asemenea, cantitatea de antioxidanţi, în special la pizza făcută pe bază de făină de grau. O fermentare mai lungă produce, totodată, mai mulţi antioxidanţi, substanţă anti-inflamatorie care pare să reducă riscul de cancer şi boli cardiovasculare . 'Ne-am concentrat eforturile pe pizza pentru că este mancarea pe bază de grau cea mai populară din SUA', explică Jeffrey Moore, autor al acestui studiu. Nivelul de antioxidanţi a crescut cu 60% cand pizza a fost coaptă mai mult timp şi pană la 82% la temperaturi mai ridicate, în funcţie de varietatea de făinuri de grau utilizate, a precizat cercetătorul. Acest studiu face parte dintr-un program de cercetare destinat dezvoltării de noi tehnici pentru a spori natural conţinutul în antioxidanţi al alimentelor pe bază de cereale. Studiul nu a fost finanţat de fabricanţii de pizza, insistă acest cercetător, ci de Ministerul american al Agriculturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele