IT & C

Piata va inghiti 625.000 de calculatoare in 2006

Principalii jucatori de pe piata IT&C se asteapta ca si in acest an vinzarile de calculatoare sa depaseasca cifra inregistrata in 2005. Se aproximeaza ca vor fi comercializate aproximativ 625.000 de computere .

Piata romaneasca este considerata inca foarte atractiva de catre companiile care distribuie si produc computere. Pentru anul acesta se asteapta sa se mentina ritmul de crestere care marcheaza de citiva ani dezvoltarea pietei de computere din Romania. Astfel, pentru 2005 se estimeaza ca numarul unitatilor vindute depaseste 500.000. Ne asteptam ca anul viitor sa se mentina acest trend. Pentru 2006 se anticipeaza o crestere de 25%, spune Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatii. Astfel, conform acestui calcul, anul viitor peste 625.000 de computere vor parasi rafturile magazinelor din Romania.

Componenta sociala

Exista insa sperante mari ca aceste cifre sa fie depasite. Se asteapta ca o crestere a cererii sa se inregistreze din partea administratiei publice locale, dar si din partea sectorului de business. Totusi, nu trebuie desconsiderate programele sociale. Astfel, anul acesta, celebrului Euro 200 , care de fapt va deveni Euro 300, i se va adauga si un program prin care angajatii fie isi vor putea cumpara PC-urile de la compania la care lucreaza, fie vor primi stimulente financiare pentru achizitionarea de computere. Modul in care se va proceda va fi stabilit impreuna cu Ministerul Finantelor, iar actul normativ va produce efecte cel mai probabil in a doua parte a acestui an.

Planuri indraznete

Cresterea pietei produce efecte si la producatorii si distribuitorii de PC-uri. Flamingo isi propune sa depaseasca cifra de 100.000 de calculatoare in 2006. Activitatea de asamblare si livrare de PC-uri din cadrul grupului Flamingo va fi preluata integral de una dintre companiile din grup, care va asambla si livra sisteme atit in Romania, cit si catre mai multe tari din Europa de Est. Ramine de vazut care va fi raspunsul concurentei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele