IT & C

Piata Linux va depasi 35 miliarde de dolari

Conform ultimului studiu IDC, piata Linux va depasi suma de 35 de miliarde de dolari pana in 2008. Raportul, finantat de Open Source Development Labs (OSDL), se refera la vanzari de PC-uri, servere si soft-ul preinstalat pe acestea.
"Aceste rezultate sunt cele mai complete din domeniu si arata in ce masura folosesc oamenii Linux. Nu este surprinzator pentru noi sa vedem ca rezultatele depasesc si cele mai optimiste estimari ", a declarat, pentru vnunet.com, Stuart Cohen, director OSDL.

Previziunile studiului arata ca vanzarile PC-urilor noi si second-hand cu sistemul de operare Linux vor ajunge la valoarea de 10 miliarde de dolari pana in 2008. In urmatorii patru ani vor fi vandute aproximativ 17 milioane de PC-uri cu Linux.

Vanzarile totale Linux vor inregistra o crestere anuala de 25,9%, urmand sa ajunga la valoarea totala de 35,7 miliarde de dolari in 2008. Din aceasta valoare, 14 miliarde de dolari vor reprezenta valoarea soft-ului preinstalat, 10 miliarde valoarea PC-urilor, iar 11 miliarde cea a serverelor Linux.

Conform studiului IDC, procentul PC-urilor sub Linux va creste de la 3% (in 2003) la 7% (in 2008).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele