IT & C

Phoenix descopera gheata pe Marte

Din ultimele imagini trimise de pe planeta rosie reiese ca robotul NASA sta pe o bucata mare de gheata.

BBC News informeaza ca aceste imagini infatiseaza ceea ce ar putea sa fie cu o mare probabilitate apa inghetata, oamenii de stiinta de la NASA spunand ca in procesul aterizarii pe Marte Phoenix ar fi putut indeparta de pe suprafata un strat superficial de pe solul care ascundea de fapt gheata.

Cercetatorii de la NASA spun ca bratul robotic al lui Phoenix a atins solul pentru prima data dupa aterizare dand la iveala unele urme interesante. David Spencer, conducatorul misiunii Phoenix pe Marte din laboratorul din Pasadena, California, spune ca primul contact cu solul permite o mai buna folosire a bratului robotic, astfel incat robotul e pozitionat foarte bine pentru viitoare testari .

Phoenix, care are si un mic laborator la bord, va incepe in curand analiza ramasitelor de sol si gheata rezultate de pe urma sapaturilor. Acestea vor fi introduse in mici compartimente pentru a fi incalzite, pentru ca diferitele gaze rezultate sa fie analizate de instrumentele aflate la dispozitie.

Principalul scop al misiunii este acela de a investiga istoria geologica a planetei in cautarea componentelor esentiale pentru a sustine viata.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele