IT & C

#pestisori #sanitari #nobel

Pestisorii-sanitari ar merita Nobelul pentru Pace

Pestisorii- sanitari , cei care fac curatenie in gura si bronhiile unor pesti rapitori din jurul recifelor de corali, ar merita Premiul Nobel pentru Pace mai mult decat orice lider politic.

Aceasta ar fi recompensa meritata de aceasta specie, in urma cercetarilor facute de Universitatea din Neuchatel (Elvetia). Biologii marini au descoperit ca pestisorii-sanitari reusesc „sa-i imblanzeasca” pe rapitori, incat acestia nu ii lasa in pace doar pe ei (cei care le presteaza serviciile de curatenie), ci si pe alte vietuitoare cuibarite in respectivul recif.

Aceste specii foarte temute de pestisori devin mai calme, iar calmul lor le da incredere pestilor sa se apropie de recif, zone in care prospera, pentru ca gasesc hrana din abundenta. Chiar si in conditiile unor acvarii de laborator, cercetatorii elvetieni au descoperit ca pestii calmati de pestisorii-sanitari vaneaza cu doua treimi mai putini pesti decat in conditii de libertate.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele