IT & C

PC special pentru tarile in curs de dezvoltare

Intel Corporation a anuntat lansarea unui PC robust, conceput special pentru tarile in curs de dezvoltare.
Nu este vorba despre o oferta financiara mai atragatoare, cum am putea crede, ci despre un produs creat special pentru a rezista conditiilor care, in opinia inginerilor companiei, caracterizeaza cel mai bine aceste tari, intreruperi repetate ale alimentarii cu electricitate sau a liniilor telefonice, praful si insectele si, in general, conditiile climaterice foarte aspre, accesand in acelasi timp Internetul fara nici un fel de cabluri .
Acest lucru demonstreaza, in opinia companiei, efortul sau de a raspunde cat mai bine cerintelor tehnologice si geografice individuale ale utilizatorilor din toate regiunile lumii. Adus pe scena de la Intel Developer Forum prin intermediul unei transmisiuni video tocmai din India, acest PC bazat pe tehnologie Intel, numit si "computerul comunitatii", a fost practic proiectat sa asigure acces la Internet unor comunitati situate in zone rurale sau la mari distante de centrele urbane.
Astfel, prin utilizarea unei baterii de masina, computerul beneficiaza de o rezerva de energie suplimentara pentru a face fata eventualelor intreruperi de alimentare. De asemenea, este echipat cu un set de ecrane de protectie si filtre speciale proiectate sa diminueze cantitatea de praf si sa previna accesul in cutie al factorilor biologici care ar putea provoca probleme de functionare. Totodata, a fost special conceput pentru a face fata unor temperaturi extreme, de peste 38 grade Celsius. PC-ul din cadrul demonstratiei s-a conectat la Internet printr-o retea WiMAX wireless, denumirea prescurtata pentru "Worldwide Interoperability for Microwave Access" - o tehnologie wireless de mare viteza, bazata pe standardele industriei de gen, care poate oferi conexiuni de inalta viteza la Internet locuintelor, comunitatilor, companiilor sau retelelor mobile, pe o raza de mai multi kilometri, dovedindu-se astfel metoda ideala de a conecta fara intermediul firelor comunitati si orase intregi.
Din pacate, Intel nu a confirmat cand sau daca aceasta platforma-concept ar putea fi dezvoltata de producatorii locali de PC-uri din India sau din alte parti ale lumii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele