IT & C

Parcul software de la Galati va contribui la diversificarea oportunitatilor

Parcul software de la Galati va contribui la dezvoltarea sectorului industrial al tehnologiilor de varf si la facilitarea transferului de tehnologie, la crearea unei alternative viabile pe piata muncii si prin urmare la restructurarea acestei zone monoindustriale.

Acesta este una din concluziile unei conferinte care a avut loc la Galati, in cadrul manifestarii "Saptamana afacerilor de succes", conferinta in care au fost expuse strategiile pentru crearea si dezvoltarea de parcuri tehnologice si stiintifice.

Din partea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a participat Toma Cimpeanu , director general pentru Reglementari in Tehnologia Informatiei, alaturi de reprezentanti ai administratiei publice locale si ai companiilor din judet.

Parcul de software de la Galati beneficiaza de un buget total de 22 miliarde de lei, din care 10 miliarde sunt alocate de Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, diferenta fiind suportata de Consiliul judetean si cel local. Parcul dispune de o suprafata de 2.483.15 mp, autoritatile estimand ca in primii doi ani de la finalizarea proiectului acest spatiu va fi utilizat de 50 de firme, unde vor lucra circa 500 de persoane.

Printre facilitatile de care vor beneficia firmele locatare se numara o chirie redusa pentru spatiul alocat si costurile minime de intretinere, societatea administrator avand posibilitatea de a furniza, la solicitarea firmelor interesate, servicii de consultanta financiara, de afaceri sau juridice si de a acorda asistenta pentru proiecte sau pentru gasirea de parteneri de afaceri.

Consortiul format din Consiliul Judetului Galati, Consiliul Local Galati, Universitatea "Dunarea de Jos" si SC centru de afaceri Navrom a mandatat societatea Cons Management Parc de Soft SRL sa administreze si sa atraga fonduri pentru parcul stiintific si tehnologic Galati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele