IT & C

Paranormalul - La limita realitatii si dincolo de ea

Paranormal vs Perinormal vs Metanoia

Perinormalul este un termen mai putin cunoscut aplicat fenomenelor paranormale studiate si acceptate de comunitatile stiintifice. Cel mai celebru exemplu vizeaza insasi campurile electromagnetice (EMF) negate de stiinta pana in anul 1939 cand Semyon Kirilian a reusit sa fotografieze pe un cadru special, insasi aura corpului uman.

Alta ramura a perinormalului include ciudateniile medicale care la inceput au inflamat lumea medicinei, dovedindu-se apoi simple fenomene originate de labirintul geneticii. Un exemplu tipic este cel al “Barbatului gravid” din Nagpur, India . Cand echipa de medici chirurgi i-au extras ceea ce ei considerau a fi o tumoare gigant, care-i dadea omului aspectul hilar de barbat insarcinat, au gasit in schimb o…fiinta omeneasca in abdomenul nefericitului !

Ceea ce s-a crezut initial un caz paranormal s-a dovedit drept unicul caz inregistrat de “ Fetus in fetus” – Fratele geaman al barbatului s-a dezvoltat normal in abdomenul acestuia. Timp de 36 de ani ! Metanoia in schimb, defineste fenomenele fizice ale misticismului. Miracole inexplicabile savarsite de profetii , sihastrii, samanii si sfintii tuturor religiilor. Manifestarea Divinului in fiinta omeneasca tine totusi de o alta poarta, diferita, cu mult deasupra clasicului paranormal.

Taramurile Nestiutului - Materializarea
Definitie- Materie creata din nimic, care apare de niciunde.

Mediumii autentici ai secolului trecut pretindeau ca pot “materializa” forme fizice din ectoplasma - formatiunea luminoasa emanata din propria aura corporala. “Forme” care apoi prindeau contur putand fi apoi masurate si chiar cantarite. Unele s-au dovedit a fi trucate grosolan, dar pentru celelalte nu s-au gasit explicatii. Marte Beraud, o frantuzoaica de origine algeriana a fost investigata in Algeria de catre Charles Richet, castigator al premiului Nobel in psihologie .

Iar ulterior la Paris in conditii stricte de laborator in compania baronului Schremer-Notzing, mare teosof si pasionat al parapsihologiei. Cercetatorii stupefiati au fost martori la aparitia graduala a materiei din mainile Martei. Fara indoiala, cel mai celebru medium materializator din zilele noastre ramane brazilianul Carlos Mirabelli, capabil sa produca forme-gand ale persoanelor decedate care pot fi chiar atinse inainte de a se dematerializa…

Socant este faptul ca reuseste aceasta in timpul zilei, fara nici un fel de ritual, in laboratoare de fizica, sub conditiile dure puse de cercetatorii-examinatori germani, si chiar legat cobza de un scaun. Unele dintre aceste au fost documentate de diverse televiziuni prestigioase printre care CNN, TV 5, National Geographic. (continuarea in Descopera.ro)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Descopera.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele