IT & C

#cloud computing #panda #cloud internet protection

Panda Cloud Internet Protection, noua solutie de securitate SaaS

Panda Security, lanseaza noua solutie de securitate saas (Security as a Service), Panda cloud internet protection destinata protectiei tuturor resurselor companiilor impotriva amenintarilor de pe Internet: virusi, spyware etc,  dar si botneti, atacuri de tip phishing, scripr-uri malitioase si alte atacuri complexe Web 2.0.

De asemenea, ofera protectie P2P si securitate impotriva vulnerabilitatilor browser-ului de internet, iar suita include, de asemenea, un modul care detecteaza si stopeaza scurgerile de informatii prin HTTP / HTTPS (inclusiv webmail, mesagerie instant, incarcari de fisiere etc), protejand astfel informatiile confidentiale si respectand politica de securitate a companiei.

cloud computing

Concept nou si dezbatut mult in ultimii ani, Cloud computing , presupune furnizarea resurselor informatice externe (software, spatiu de stocare, putere de calcul) prin intermediul internetului, sub forma de servicii, catre diversi utilizatori. In contextul crizei actuale, in conditiile in care companiile planifica cu mult mai multa atentie investitiile in infrastructura IT si constientizeaza tot mai acut costurile de mentenanta ale acestor infrastructuri,  tot mai multi furnizori IT&C se orienteaza catre oferirea solutiilor proprii sub forma de SaaS (Software as a Service), dezvoltatorii de software si aplicatii fiind cei mai avansati in acest domeniu.

Piata Europeana SaaS este estimata de analisti la 1.5-2 miliarde Euro in 2009, cu o previziune de crestere intre  30-40% in fiecare din urmatorii ani. In Romania, ne asteptam ca piata sa creasca cu cel putin 20% in urmatorii ani, ceea ce pozitioneaza acest segment ca avand cea mai mare crestere din piata IT&C si in conditiile in care ale segmente se lupta pentru a avea crestere.

Securitatea "from the cloud"

Panda Cloud Internet Protection este gestionata printr-o consola web care ofera analiza in timp real si rapoarte consolidate, datorita tehnologiei NanoLog (tehnologie care permite consolidarea informatiilor din mai multe locatii, stocarea acestora in fisiere de dimensiuni mici si accesarea  rapida, in timp real, a acestora). Astfel, administratorii pot gestiona, dintr-un singur loc, via Internet, protectia intregii retele, inclusiv sucursale, utilizatorii de la distanta sau mobili, precum si aces web de la dispozitive mobile conectate la reteaua companiei.

Noua solutie este conceputa pe baza arhitecturii SaaS multi-user. Log-ul si politica de management sunt centralizate, iar politicile definite de companie opereaza pe gateway-uri de procesare din intreaga lume. Fiecare gateway poate administra 250000 tranzactii pe secunda, adica intre 50-100 de ori mai mult decat alte servere proxy.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele