IT & C

#dmc-f2 #dmc-f3 #lumix #panasonic

Panasonic Lumix DMC-F3 si DMC-F2, camere foto de Sf. Valentin

Panasonic a lansat in acest inceput de an, in cadrul Consumer Electronics Show (CES 2010), doua noi camere foto digitale, LUMIX DMC-F3 si LUMIX DMC-F2 , modele ce deschid noua gama Lumix 2010.

Cele doua aparate au un zoom optic de 4x si rezolutii de 12,1 MP si, respectiv 10,1 MP. Ambele modele incorporeaza modul Auto Scene cu trei functii ajutatoare: Intelligent ISO Control, Face Detection si Intelligent Scene Selector.

Tehnologii Panasonic

Intelligent ISO Control previne blurarea imaginii unui subiect aflat in miscare, prin optimizarea timpului de expunere si a modului de configurare a indicelui ISO, astfel incat imaginile realizate sunt clare, cu contururi precise. Cu ajutorul functiei Face Detection, camera configureaza automat expunerea si focalizarea astfel incat chipurile umane vor fi fotografiate in parametri optimi. Efectul de ochi rotii este corectat digital (numai la DMC-F3), iar functia de compensare a luminii din spate este activata automat daca e cazul.

Prin Intelligent Scene Selector este selectat automat unul dintre cele 5 moduri de fotografiere, Macro, Portrait, Scenery, Night Portrait si Night Scenery, cel mai potrivit cu circumstantele in care se realizeaza fotografia. Modelul DMC-F3 are in plus un stabilizator digital de imagine care ajuta la eliminarea efectului de blurare a imaginii cauzat de tremurul mainii.

DMC-F3 este echipat cu un obiectiv Lumix Vario DC superangular  de 28 mm (echivalent cu 28-112 mm) capabil de un zoom optic 4x, in timp de modelul DMC-F2 prezinta un obiectiv de aceeasi calitate, dar de 33 mm (echivalent cu 33-132 mm). Rezolutia fotografiilor este de 12,1 MP la F3 si de 10,1 MP la F2. Senzorul de imagine CCD de inalta sensibilitate face posibila fotografierea cu ISO 1600 la rezolutia cea mai mare si chiar cu ISO 6400 pe modul High Sensitivity. Cu functia Extra Optical Zoom, puterea de apropiere a imaginii ajunge pana la 7,8x la F3 si la 7,1x la F2.

Panasonic Lumix DMC-F3 si DMC-F2

Ambele modele sunt echipate cu un ecran LCD mare, usor de citit, cu diagonala de 2,7 inch (in cazul F3), respectiv 2,5 inch (la F2). Functia auto power LCD disponibila la F3 detecteaza automat conditiile de luminozitate din mediul in care se fotografiaza si ajusteaza stralucirea ecranului marind-o cu maximum 40% atunci cand camera este utilizata in plin soare.

De asemenea, DMC-F2 este superior ca eficienta energetica conferind modelului o autonomie de pana la 300 de fotografii pana la urmatoarea incarcare a bateriei. In afara cardurilor obisnuite SD/SDHC, DMC-F3 suporta si noua generatie de memorii SD format SDXC (SD eXtended Capacity) care confera o mai mare capacitate de stocare, dar si o viteza sporita la transferul datelor. Camera foto DMC-F3 este compatibila cu Windows 7.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele