IT & C

#teste #cd-30 #thoughbook #panasonic #laptop

Panasonic lanseaza Toughbook CF-30, un laptop rezistent la tigri, elefanti si chiar gloante

Laptopul Panasonic Toughbook CF-30 a trecut printr-un adevarat test de foc in compania echipei de la prestigioasa revista Forbes.

Potrivit ultimului review al publicatiei, Panasonic Toughbook CF-30 a supravietuit unui tigru alb si chiar unui elefant asiatic.

Animalele au fost lasate sa roada laptopul, sa calce pe el si chiar sa stea pe carcasa lui ranforsata. In final, in Panasonic Toughbook CF-30 s-a tras cu gloante.

Testari dure

Gandindu-se ca publicitatea pe care Panasonic o face laptopului sau nu este adevarata, cei de la Forbes s-au gandit sa testeze duritatea si rezistenta notebookului prin teste neconventionale.

Astfel, in afata testelor deja mentionate, laptopul a mai fost folosit pentru servit mancare, pentru strivit chips-uri intre ecran si tastatura. Mai mult, ecranul a avut si rol de dartboard pentru un joc de darts si chiar daca sagetile au creat gauri in membrana de protectie a ecranului acesta a ramas intact. In urma jocului de darts nici macar un pixel "mort" nu a fost observat.

Dupa toate testele de supravietuire din laborator, Panasonic ToughBook CF-30 de 3.460 USD a fost "prezentat" lui Nalin, un tigru alb care a tratat laptopul precum o jucarie pentru feline mari trantindu-l, zgariindu-i ecranul si lingand fiecare centimetru patrat de pe suprafata sa.

Tigrul a reusit sa roada si sa smulga cinci taste dar chiar si asa, la tastatura "cosmetizata" redactorii de la Forbes au mai putut scrie texte. Ulterior au lipit patru dintre tastele indepartate de tigru iar pe a cincea nu au trebuit decat sa o introduca la locul ei, fara sa necesite lipire.

Alte teste

In urmatorul test de supravietuire, Panasonic Toughbook CF-30 a fost prezentat lui Liz, un elefant Asiatic cu greutatea de aproximativ 4,5 tone. Elefantul nu a menajat deloc notebookul pe care l-a calcat, pe care s-a urcat sau l-a scapat pe ciment si pe care s-a asezat din nou, tinandu-si echilibrul pe trei picioare. Elefantul a reusit sa crape carcasa din aliaj de magneziu in doua locuri si sa scoata hard-discul din interior.

Acesta a fost ulterior introdus inapoi in laptop care a pornit fara nicio problema. Ecranul a ramas intact.
Dupa cinci zile, Panasonic Toughbook CF-30 a fost dus la poligonul de tir Jackson Arms din sudul orasului San Francisco unde s-a tras asupra lui cu un pistol Ruger Mark III 22 mm de la o distanta de aproape 14 m.

Pentru a minimiza efectele, din laptop a fost scoasa bateria inainte tragere. Prin laptop a trecut un glont, dar notebook-ul a pornit, iar fisierul cu testele la care fusese supus era la locul lui. Ecranul avea o gaura in el dar laptopul inca a mai fost folosit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele