IT & C

#romania #lansare #lcd #plasma #neopdp #camcorder #camere video #panasonic

Panasonic lanseaza o noua gama de televizoare si camcordere

Panasonic Romania lanseaza astazi 34 de noi modele si diagonale de televizoare cu plasma si LCD, printre care se remarca plasmele echipate cu noua tehnologie NeoPDP.

Totodata, Panasonic a mai prezentat si doua noi linii de camere video Panasonic sunt si ele disponbile pe piata romaneasca.

Tehnologie NeoPDP

Numita integral Neo Plasma Display Panel, aceasta ofera o imagine de doua ori mai buna utilizand doar 50% din consumul anterior, 600HZ.

Dezvoltata in 2008 si prezentata pentru prima data la CES 2009, tehnologia NeoPDP echipeaza noua generatie de televizoare cu plasma, conferind o calitate mult mai buna a imaginii redate, o eficienta energetica dubla, dar si posibilitatea obtinerii in procesul de productie a unor echipamente mult mai subtiri decat modelele precedente.

VIERA NeoPDP (Neo Plasma Display Panel) reprezinta un progres in tehnologia plasmei, oferind o gama de inovatii. Imaginile in miscare rapida redate foarte precis, negrul profund si consumul redus de energie este datorat eficientei luminoase marite fac ca NeoPDP.

Caracterisitici

Totodata, noile modele au un design ultra subtire de doar 1 inch 6.144 trepte de graduare, contrast 2.000.000:1, Wireless HD, certificarea THX si DLNA sau conexiune directa la internet.

Vira Z1 are un profil ultra subtire de numai 1 inch. Aceasta serie combina o constructie usoara, perfecta pentru montarea pe perete, cu o rama cu aspect elegant de aluminiu. Seria Z1 ofera si conectivitate wireless HD, eliminand necesitatea de a avea cabluri HDMI deranjante.

Dintre cele 8 noi serii de televizoare cu plasma si LCD - Z1, V10, G15, G10, S10, X15/X10 si C10 - trei (Z1, V10 si G15) sunt echipate cu serviciul VIERA CAST (premiera pentru Romania) si noua tehnologie NeoPDP.

Viera CAST

Serviciul VIERA CAST, prezent la televizoarele din gamele Z1, V10 si G15, permite utilizatorilor sa acceseze continut video direct de pe internet, prin simpla apasare a unui buton.

Astfel, ei pot viziona emisiuni de pe Eurosport, clipuri video de pe YouTube sau imagini de pe Picassa, direct pe televizorul Panasonic Viera. De asemenea, prin intermediul aceluiasi serviciu, privitorii pot accesa si alte informatii .

Informayiile digitale precum fotografiile sau filmele stocate pe un PC pot fi redate cu Panasoic Viera printr-o retea locala (casnica).

Seria Z1


Noua serie Z1 combina functionalitati extraordinare cu un design foarte subtire, de numai un inch. Acersta vin echipate si cu tehnologie de transmisie wireless Full HD.
 
Modelele din seria Z1 vin cu o rezolutie de 1080 de linii si un contrast dinamic de peste 2.000.000:1. De asemenea, modelele Z1 pot reda clipuri in format DivX. Consumatorii pot alege dintre modele cu ecran de 46 de inch (TX-P46Z1) si 54 de inch (TX-P54Z1).

Seria V10

Televizoarele din seriile V exceleaza la capitolul imagine, beneficiind de o rezolutie de 1080 de linii si un contrast dinamic de 2.000.000:1 (nativ 40.000:1).

Tehnologia Digital Cinema Colour cu care sunt echipate imbogatesc imaginile redate apropiindu-le de cele cinematografice.

Modelele din aceasta serie sunt recomandate in special iubitorilor de filme care isi doresc cea mai buna experienta in redarea imaginii. Consumatorii pot alege intre modelul cu ecran de 42 inch (TX-P42V10) si cel de 50 inch (TX-P50V10).

Noile LCD-uri panasonic viera

In afara modelelor de televizoare cu plasma, Panasonic vine pe piata romaneasca si cu noi LCD-uri care, in acest an, sunt echipate cu un sistem avansat de panouri care contribuie la obtinerea unor imagini in miscare mult mai clare, a unui contrast mai mare si a unui unghi mai larg de vizualizare a imaginii.

Multe dintre noile modele VIERA LCD au o rezolu?ie de 800 de linii datorita tehnologiei Panasonic 100Hz Intelligent Frame Creation incorporate. Aceasta func?ie detecteaza exact si analizeaza  miscarile verticale, orizontale si pe diagonala pentru a crea apoi noi frame-uri intermediare foarte clare.

Camere video

Panasonic a mai lansat pe piata locala si o serie de camera video. Camcordere cu filmare Full HD si cele cu inregistrare pe SD/HDD.

Full HD

Camerele cu filmare in HD sunt HDC-HS300/HDC-TM300, HDC-HS200/HDC-SD200, HDC-HS20/HDC-TM20/HDC-SD20. Acesta sunt echipate cu noul sistem de senzori 3MOS si au posibilitatea de a fotografia la o rezolutie de 10,6 MP sau 8,3 MP in timp ce inregistreaza. Mai mult, camerele vin cu sistemul de senzori 3MOS, utilizat pana acum in domeniul camerelor profesionale.

Echipate cu un sistem nou de lentile Leica Dicomar, cu deschidere mai mare (cu diametrul filtrului de 43 mm) si senzor de imagine de 1/4.1-inch, modelele varf de gama HDC-HS300/HDC-TM300 si HDC-HS200/HDC-SD200 au si un stabilizator de imagine avansat (Advanced O.I.S. - optical image stabilizer) cu viteza de operare de 4.000 de ori pe secunda la o arie luata in calcul pentru stabilizare de 3 ori mai mare.

Noile modele HS300/TM300 sunt echipate cu inel de focalizare manual, vizor electronic si un terminal pentru microfon. Modele HDC-HS20/HDC-TM20/HDC-SD20 sunt modele de baza ale gamei si sunt echipate cu un zoom optic de 16x, lentile Leica Dicomar si functii iA care permit utilizatorului sa obtina usor inregistrari de inalta calitate, Full HD.

HDC-HS20 este un model hibrid, capabil sa inregistreze pe hard-discul intern cu o capacitate de 80 GB sau pe card SDHC/SD optional. HDC-TM20 poate inregistra atat pe memoria interna de 16 GB cat si pe un card de memorie SDHC/SD, in timp ce modelul HDC-SD20 utilizeaza ca mediu de inregistrare numai cardurile SDHC/SD avand, datorita acestui fapt, o greutate mai mica.

Inregistrare pe card


Tot in gama de camere video pentru 2009 Panasonic a introdus 3 modele cu inregistrare pe card de memorie SDR-S26, SD SDR-S15 si SDR-SW21, dar si 2 modele cu inregistrare pe hard-disc - SDR-H90 si SDR-H80.

SDR-S26 si SDR-H90/SDR-H80 sunt echipate cu un puternic sistem de lentile care ajung la un zoom optic de pana la 70x, un stabilizator avansat de imagine. Toate cele trei modele prezinta functii iA (Intelligent Auto). Modelele S26 si H80 sunt disponibile intr-o gama variata de culori.

Modelul SDR-S15 este o camera compact, cu stil, foarte usor de transportat si usor de operat datorita functiilor iA cu care vine echipata.

Modelul SDR-SW21, desi este rezistent la caderi de la 1,2 metri inaltime si la scufundarea in apa cu o adancime de pana la 2 metri, este tot o camera compacta , ideala pentru filmari in medii extreme. Ambele modele stocheaza inregistrarile pe carduri de memorie SDHC/SD.

Modelele SDR-H90/SDR-H80 sunt echipate cu hard-disc intern de 80 GB, respectiv 60 GB si pot stoca pana la 72 de ore de inregistrare (in mod LP) respectiv pana la 54 de ore.

Panasonic Viera CAST

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului