IT & C

#camcorder #microfon #profi #camera video #panasonic

Panasonic lanseaza o noua camera profesionala

Panasonic isi extinde linia de camere video profesionale AVCCAM prin introducerea pe piata a modelului ultra-portabil si compact AG-HMC41E.

Acest dispozitiv cantarest mai putin de 1 kg si vine cu  senzori de imagine 3MOS full HD, o rezolutie de 10,6 MP pe functia foto , zoom optic de 12x si posibilitatea de a inregistra AVCHD pe carduri de memorie SD.

Sistem de codare


HMC41E este o camera format AVCHD ce utilizeaza un sistem de codare  MPEG-4 AVC/H.264 care aproape ca dubleaza eficienta latimii de banda si imbunatateste performanta video in comparatie cu camerele cu format de compresie MPEG-2 (e.g. HDV, DVD etc).

Modelul HMC41E are o rezolutie de 3 MP un sensor de imagine 3MOS de inch care produce imagini memorabile HD de 1920 x 1080. Camera poate fi utilizata si  pentru captura de imagini statice la o rezolutie de 10,6 MP, in format JPEG, direct pe cardul SD.

Totodata, camera prezinta o functie de zoom optic de 12x (include 2x, 5x, 10x), functii de prelucrare a imaginii precum Dynamic Range Stretch (DRS) care ajuta la compensarea imaginii la variatii puternice de luminozitate si Cine-Like Gamma.

Model standard


Modelul standard HMC41E dispune de iesire HDMI, port USB 2.0 (pentru dispozitive de tip miniB), iesire compozita (multi AV /ch1, ch2), componenta analog (mini-D), intrare audio detasabila XLR si posibilitatea de reglare a sunetului pe inregistrare .

Utilizatorii au posibilitatea sa extinda capabilitatile audio ale camerei cu 2 intrari audio, microfon/line interschimbabile si adaptor +48V, toate acestea sunt optionale si se achizitioeaza separat.

Ecranul LCD al camerei, cu diagonala de 2,7 inch si functie de touch-panel ofera acces la diferite functii de inregistrare precum pre-inregistrarea, inregistarea la intervale diferite de timp, marcaje pe inregistrare si captura metadata.

Disponibilitate

Modelul AG-HMC41E va fi disponibil pe piata incepand cu luna  mai 2009 la un pret de lista recomandat de 2.950 euro, aproximativ 12.400 RON.

In afara HMC41E, linia AVCCAM de la Panasonic mai include  camera portabila AG-HMC151E, modelul AG-HMC71E, noul recorder AG-HMR10E AVCCAM si obiectivul AG-HCK10E.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele